Nora Sarman 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. február 19.
Sármán Nóra 2016-os tavaszi-nyári kollekciója a középkor feledésbe merült szépségideáljait idézi meg romantikus alkalmi ruhák és légies menyasszonyi ruhák formájában. Nőies ruháit fátyolos sziluettek, éteri nőiesség jellemzi.

Sármán Nóra 2016-os tavaszi-nyári kollekciója a tündérmesék világába kalauzolja a nézőt, a női lélek időtlen szegleteibe. A gyermekkor vágyott hercegnő-karakterei jelennek meg azzal a homályos, örökkévaló, borzongató hangulattal, amit kislányként éreztünk. A középkor törékeny ideáljai éteri hernyóselyem-tüllben öltenek testet bő ujjakkal, különleges összefűzésekkel.

A tavaszi-nyári szezonra szánt ruhatár könnyed selyemblúzokból, bársonyos bőrszoknyákból, tüll miniruhákból, pazar csipkeruhákból és fátyolos körvonalú maxiruhákból áll. A hernyóselyem tüll homályos sziluettel vonja körül a női testet, míg a gótikus mintájú csipkék kirajzolják, kiemelik a női alak egyes részeit. A ködös sziluettekben itt-ott fűzött derekak, dekoltázsok, hátak válnak konkréttá.

A kollekcióban a rövid és hosszú alkalmi ruhák mellett nem hiányoznak a menyasszonyi ruhák, amelyeket a tervezőtől megszokott különleges csipkehasználat és könnyed sziluettek jellemeznek.

A kollekció színei az esti szürkület árnyalatai. Tompa galambszürke, homályos púderrózsaszín, húsvér nude, a lemenő nap megfoghatatlan mályvája és a felkelő hold aranyló csillogása elevenedik meg a kollekcióban. Sármán Nóra új kollekciójában kézzel festett anyagokat, csipkeapplikációkat használ.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Fotó: Pinewood Weddings

Model: Tánczos Lilla – Visage
Haj: Iglódy Judit
Smink: Keserű Barbara
Helyszín: Tesla.kult

Kapcsolat: norasarman.com, Facebook/sarmannora, Instagram: @norasarman
Üzlet: Fehér Szalon, Bp. V., Kossuth L. u. 15. Előzetes bejelentkezés szükséges: +36-30-349-3546, feherszalon.hu