Bridget & Olivia 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. február 23.
A 2016-os tavaszi-nyári kollekció a Bridget & Oliviától a már megszokott minimalista vonalvezetést viszi tovább sportos elemekkel kombinálva.

Ruháikra jellemzőek az anyagütköztetések, így sok esetben maszkulin anyagokból készítettek nőies sziluetteket és fordítva. A hangsúly most is a mintákon és az inspiráció sugallta életérzésen van. A férfi vonal, a B&O_ MAN, ebben a szezonban már a kollekció felét teszi ki.

A kollekció, amely a Marie Claire Fashion Daysen mutatkozott be tavaly novemberben, inspirációja a Her című film, amelynek főszereplője Theodore Twombly egy nagyvárosban él, levélíróként dolgozik, és mások helyett ír személyes hangvételű leveleket szeretteiknek. Annak ellenére, hogy remekül és érzelmesen fogalmaz, a való életben zajló kommunikáció nem az erőssége; házassága tönkrement és képtelen igazi emberi kapcsolatok kialakítására. Hogy a tényleges emberi kapcsolatai helyén lévő űrt kitöltse elkezd kapcsolatot kialakítani egy magát Samanthának nevező operációs rendszerrel, aki nemcsak, hogy vicces, de figyelmes, érdeklődő és tökéletesen imitálja az emberi érzések és ismerkedési rítusok gyakorlatát. A főhős azon kapja magát, hogy beleszeret a test nélküli hangba.

A film egy nagyon kedvesen megfogalmazott szembesítés saját magunkkal, mert igazából a történet végére tudatosul bennünk, hogy a velünk beszélgető nem más, mint projekció, Theodore vágyainak és érzéseinek kivetülése. Ezáltal ráismerünk arra az emberi hajlamra, hogy teljesen függetlenül testi mivoltuktól bele tudunk szeretni szituációkba, fantáziákba vagy akár gépek által generált indentitásokba is.

A kollekción ezt a történetet viszik végig. A ruhák színei, mintái is ezt a urbánus, Shangai és Los Angeles mixtúrájából létrejövő soft fictiont adják vissza. A filmet alapul véve a kollekció napjaink egyre testetlenebb kapcsolataira reflektál.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Kapcsolat: bridgetandolivia.com, Facebook/bridgetandolivia
Showroom: Bp. VI., Ó u. 9