Celeni 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. február 25.
A roma kultúra inspirálta a CELENI 2016 tavasz/nyári kollekcióját.

Cselényi Eszter, a CELENI tervezője rendhagyó módon közelítette meg inspirációja forrását, a roma öltözködést és kultúrát. Ebben a kollekcióban nem a már sokszor használt, jól ismert motívumokat láthatjuk, így a hangsúly nem a virágokon és harsány színeken van, hanem a roma életstílusból eredő szabad és könnyed életszemléleten. A szabad szellem az anyagok keverésében mutatkozik meg leginkább.

A kollekció megalkotásakor, amely a Marie Claire Fashion Daysen mutatkozott be, Eszter célja a modernkori roma öltözék és a divatos városi nő stílusának szabad keverése volt, külön hangsúlyt fektetve a rétegekre.
A finom részletek a ruhák belsejében és külső kézi díszítéseiben rejlenek. Az elasztikus lycra a selymes és kötött anyagokkal, valamint a flitteres és brokát anyagok virág-motívumaival eklektikus egységet alkot, megtestesítve a szabad szellemű, korlátok nélkül élő nő és a kozmopolita hölgy egységét.

Eszter gyermekkorában csodálattal nézte, ahogy a roma családok elhaladnak házuk előtt, mindent a nők hátán összecsomagolt lepedőbe kötve. Ezekből az emlékekből merítve álmodta meg a táskakollekció alapkoncepcióját.

Az ékszerek ebben a szezonban is Visy Dóri munkáját dícsérik, aki arannyal futtatott pecsétgyűrűkbe foglalta a közösen válogatott rusztikus opálokat.

A 2016SS Gipsy talán az eddigi legszínesebb kollekció a CELENI történetében.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Photo Roland Rab VM Model Ltd.
Photo assistant Károly Horváth
Model Dominika VM Model Ltd.
Stylist Barbara Urbanyi
www.barbaraurbanyi.com
MakeUp Leslie Zsedely
Hair Ancsa Kolada
Metropolitan the Art of Beauty
Video Peter Juhasz
Accessories Dora Visy
www.dorivisy.hu

Kapcsolat: www.celeni.hu, Facebook/cselenyieszter,
Showroom: Metropolitan Budapest Showroom, 1054, Budapest, Aulich utca 4–6.