Dori Tomcsanyi 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. március 01.
Tomcsányi Dóri két kollekcióval is várja a tavaszt. Bemutatjuk a Marie Claire Fashion Days-en debütáló Resort kollekciót, és a tavaszi-nyári kollekciót is.

Dori Tomcsányi 2016-os Resort kollekció

„Rajvezetőnek jelentem, a tábor felállítását sikeresen befejeztük!” „Köszönöm, balra át! Igazodj!” – szinte látni a terepzöld ruhákban tisztelgő fiúkat és lányokat, velük szemben szigorú-de-igazságos vezetőjükkel. Lehetetlen nem a cserkészekre gondolni. Vagy a 2016-os Dori Tomcsanyi Resort kollekcióra.

„A cserkészt önfegyelem vezérli: másokkal gyengéd, magával szemben szigorú” – A Resort ’16 egyik legfontosabb inspirációja a cserkészet, ami az egyenruha-szabásokkal kelt azonnal feltűnést. Az uniformizmus a nevelés egyik legszembetűnőbb eszköze, ám a fegyelem nem csak tájékozódás, tűzrakás vagy csomókötés közben szükséges, hanem sportolás közben is. Ezért a szabások világa kiegészül a 70-es évek férfi teniszpólóinak és jersey ingjeinek határozott vonalaival, így egyszerre kölcsönöz retrospektív, erdei tábori hangulatot és csábít a „jó tanuló, jó sportoló” érdemérem elnyerésére.

„A cserkész ahol tud, segít” – A darabok részletgazdagságáról a jelvényekkel és felvarrókkal való játék árulkodik. A plecsniket nem hiába kapják a kiscserkészek: tudásukról tanúskodnak a díszek, amit kötelességük jóra használni és segíteni, ahol csak tudnak. A másik, kapcsolódó inspiráció a hegyvidékek turistaútjainak jelzései, amik ugyancsak szorgos cserkészek és erdészek munkáit dicsérik.

„A cserkész szereti és kíméli a természetet” – A kollekciót széleskörű anyaghasználat jellemzi, ezek között éppúgy megtalálható a printelt selyem, a pamut, vagy az áttört csíkozással ellátott viszkóz, mint a természetes alapanyagból készült neoprén. Ezáltal a darabok hűek maradnak a cserkész-filozófiák legfontosabbikához, mégpedig, hogy a környezettel együtt kell élni, és kötelességünk védelmezni.

A teljes lookbookért kattints a képre!

 

Dori Tomcsanyi 2016. tavaszi-nyári kollekció

Cuppognak a csíkos papucsok a strandra, a parton hekk és kisfröccs várja az üdülőket. A Dori Tomcsanyi 2016-os tavaszi-nyári kollekciója a szocializmus paradicsomára, a 70-es évek Balatonjára tekint vissza; egy egyszerűbb és boldogabb korszakra. A darabok finom pamut- és selyemhasználata ma is biciklitúrára csábít Fenyvestől Világosig, míg a rajtuk lévő, kézzel készült virágmintás printeket bármelyik keletnémet turistahölgy megirigyelte volna. A kollekció egyértelművé teszi: a 2016-os nyár nem az egzotikus luxusutazásoké, hanem a mindenkinek kedves Magyar Tengeré, ahol mindig akad legalább egy zimmer, ami egész biztosan frei. A tavasz/nyár kollekció idén egy napszemüveg kapszula-kollekcióval is kiegészül, amely a Dori Tomcsanyi és a Battila kollaborációjának gyümölcse.

A teljes lookbookért kattins a képre!

Fotó: Móró Máté
Smink: Tégely Laura
Haj: Kozma Norbert
Fodrászasszisztens: Hevesi Krisztián
Styling: Gyenge Nóra
Modell: Andy@Visage

Kapcsolat: www.doritomcsanyi.com , Facebook/tomcsanyidori
Showroom: Budapest H-1061 Paulay Ede utca 18