Anna Daubner 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. március 04.
Anna Daubner tavaszi-nyári kollekcióját Sören Beineke művészeti alkotásai inspirálták. Pasztell színek, játékos kivágások és aszimmetrikus szabásvonalak teszik izgalmassá a kollekciót.

A 2016. tavasz-nyári kollekcióban, amely a Marie Claire Fashion Days-en mutatkozott be, Anna Daubner Sören Beineke művészeti alkotásaihoz fordult, mint inspirációs forrás. A tervező pasztellszínekkel, aszimmetrikus szabásvonalakkal, valamint játékos kivágásokkal keltette életre a német művész képeit. Beineke festményei, melyek egyben a kollekció vezérfonalát is adják, stilizált formában jelennek meg a ruhákon, a díszítésekben, finoman utalva az eredeti, modern, néhol szürrealisztikus alkotásokra.

A kollekció igazán izgalmas színfoltja a digitális print megjelenése, mely az inspirációként szolgáló festmények – a tervező kedvenc – kiemelt motívumainak felhasználásával született meg. Az alkotásokon megjelenő apró háromszögek jelzésértékűen jelennek meg a darabokon, ilyen módon térbe áthelyezve az eredetileg síkban alkotott formákat. Az aszimmetria áttetsző finom organzákkal való ütköztetése jellemzi a kollekciót, amelyek egymást néhol elfedve, néhol önmagukban leheletnyi vékonyan lebegnek a test körül. Véletlenszerű, izgalmas megoldások teremtik meg a harmóniát a különböző textúrájú anyagok között.
A kollekció ékszereit Ali Munn kanadai ékszertervezővel közös kollaboráció során születtek meg.

A teljes lookbookért kattints a képre!


 

Kapcsolat: www.annadaubner.com, Facebook/anna.daubner
Showroom: Budapest 1085 Üllői út 32.