konsanszky 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. március 18.
A konsanszky új kollekciója az Absentee nevet kapta. A fogalom magyarul egyszerre vonatkozik a 'távol maradó' és a 'hiányzó' személyre. A fő ihletforrást Szjerdene zenéjének különlegesen finom hangzásvilága adta a kollekcióhoz.

Konsánszky Dóra stílusának elengedhetetlen eleme a lezser elegancia, amit a precizitás és a váratlan újítások ereje tesz különlegessé és jól felismerhetővé. Ezúttal a húszas évek jazz-korszakának szabadságát ötvözi a nyolcvanas évek sportruházatba oltott nőies sziluettjeivel, miközben továbbfejleszti a márka arculatát meghatározó stílusjegyeket is. A fekete, törtfehér és irizáló smaragzöld színekben játszó darabok multifunkcionálisak: könnyedén viselhetjük őket hétköznapi környezetben, de extravagáns party öltözékként is.

A kollekció, amely a Marie Claire Fashion Days-en is felvonult, a váratlanság és a szabadság együttes hangulatát meglepő alapanyag-használattal emeli ki. A hűvös nyári viselés élménye érdekében feltűnik a hernyóselyem, elasztánnal vagy pamuttal keverve. A finom esésű, könnyed anyagokat a lézervágott és a mosható elasztikus bőr egészíti ki. A kevlár hatású vászon mellett a keskeny téglalapokból álló flitteres alkalmi kelme is a szofisztikált városi elegancia keresetlenségét hangsúlyozza.

Az innovatív kulcsdarabok között szerepel egy váll nélküli irizálóan smaragzöld metallikus báránybőr dzseki, két rövid szabású, négyféleképpen viselhető kimonó, és az ezeket változatos öltözékekké kiegészítő rafinált alapdarabok, vállból induló redőzésekkel feldobva.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Barna Bálint
Make-up: Vozak Tímea
Haj: Kozma Norbert
Ékszerek: Katona Barbara for konsanszky
Modell: Gáll Franciska

Kapcsolat: www.konsanszky.com, Facebook/Konsanszky.fashion
Showroom:
Bp. VII., Károly krt. 3/c I./1.
Üzletek:
Treasure boutiq, Bp. V., Aulich u. 5. Designer PopUp Store, Bp. V., Fashion Street. Wednesdaystore.com (online butik)