Nanushka 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. március 24.
A márka új kollekcióját egy őslakos amerikai törzs, a Hopi indiánok világa és kultúrája inspirálta.

A Hopi kultúra legmélyebb alapjai a spiritualitásban és a szimbólumok jelentősségében gyökereznek. A Hopik az élet minden aspektusát szimbólumokon keresztül közelítik meg, mind a természethez, mind az egymáshoz való viszonyukat.
A kollekcióban a Hopi kultúra fő szimbóluma egy mitológiai labirintus, ami selyem printen jelenik meg. Ez a labirintus a belső út szimbóluma, ami a valódi énhez vezet. „Az útvesztő lényege, hogy megtaláld a központját. A labirintus lényege, hogy eljuss saját középpontba.”

A kifinomult Hopi indián motívumok az apró részletekben jelennek meg, mint például a digital native anyag, az azsúros rojtok és a kézzel készült részletek.

Szintén fontos szerepet játszottak a kollekció inspirációjában a Zen hagyományok, a puritán és tradicionális ruhadarabok mellett az egyszerű vonalak és a letisztult sziluettek. Az olyan egyszerű, de kifinomult anyagok, mint a nyers vászon és a matt szatén adnak karaktert a daraboknak.

A 2015. őszi-téli kollekció 70-es évek gardróbjának darabjai ismét hangsúlyos szerepet kapnak, ami a szezonban párizsi retróként jelenik meg, sportos tűzésekkel, csíkos mintákkal és saját tervezésű, printelt sponge selyemmel. Az élénk piros és kék árnyalatokon kívül a pisztácia zöld és a francia vanília színek dominálnak, elegáns karaktert adva minden darabnak.
Parkák, kifordítható kabátok, poncsók, esőkabátok vintage farmerekkel szintén karakteres hozzávalói a párizsi retro érzésnek. Az egyes arabok között a kontraszt teremt egyensúlyt és harmóniát, mint például a sportos, de elegáns szandál a bő szabású, harang ujjú ruhával, hagyományos etno stílusú nyakkivágással.

A kiegészítők leghangsúlyosabb eleme a TEVA inspirálta lapos és magassarkú szandálok, a klasszikus fehér tornacipő és a babouch, egy hagyományos marokkói papucs, ami izgalmasan egészíti ki az etno hatású darabokat.

A teljes lookbookért kattins a képre!


Kapcsolat: nanushka.hu; Facebook/nanushka
Showroom: Fashion Street, 1052, Budapest, Deak Ferenc utca 17.