KELE Clothing 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. március 31.
A KELE Clothing tavaszi/nyári kollekcióját a magyar népmesék világa ihlette. Kele Ildikó tervezőt egy klasszikus népmese, a A Zöld Péter vagy másként, A mindentlátó királylány története inspirálta.

A mesében egy kiskondás útra kel, hogy szerencsét próbáljon. Azt a feladatot kapja a királytól, hogy bújjon el a lánya elől, azonban a mindentlátó királylány a hal gyomrában és a madár szárnya alatt is megtalálja. A rózsa az egyetlen, ami biztos búvóhelyként szolgál a kiskondás számára, és ezzel sikerül elnyerni a királylány kezét, és vele a fele királyságot.

A rózsa, a másik ember és önmagunk kölcsönös elfogadásának jelképe, a megnyíló, elfogadó szeretet szimbóluma. A mese és ezzel együtt a kollekció üzenete, hogy önmagunk és mások, rejtegetett, kevésbé szerethető tulajdonságaival fogadjuk el a másikat és magunkat is olyannak, amilyenek vagyunk. Törekedjünk a fejlődésre, ám mindezt csakis önmagunk lényegének megőrzésével és elfogadásával együtt érdemes.

A klasszikus, letisztult formák a kiskondás segítőit megjelenítő, puha, szellős, kötött struktúrákból épülnek fel. A mese legfőbb motívuma, a rózsa, változatos formákban jelenik meg a kollekció különböző darabjain: szóló mintaként a közepében elbújt kiskondással, struktúraként és farmerhatású terülő mintaként. A finom pamutból készült pulóverek, pólók, pólóingek, sortok és ruhák Jacquard-mintáin a rózsa mellett találkozhatunk a hal, és a madár alakjával is. A kollekció színeinek széles skáláját a mese szereplői határozták meg, így lelhetőek fel benne a kék és a zöld különböző árnyalatai, a barna, az arany, valamint a rózsa színei a halvány rózsaszíntől az izzó vörösig.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: www.keleclothing.com, Facebook/keleclothing
Üzlet: TheGardenStudio, 1052, Budapest, Vitkovics Mihály utca 3–5.