Tamara Toth 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. április 04.
Tavaly év végén, a 2015. őszi-téli szezonban fontos változás történt a márka életében, megszületett a „kistestvér", a t.deepartment by Tamara Toth.

A Tamara Toth márkára mindig is jellemző volt a különböző stílusjegyek keverése, így minden egyes kollekcióban megtalálhatóak voltak nagyobb lélegzetvételű, kidolgozottabb, illetve a mindennapokban is hordható, könnyen kombinálható basic darabok.

„A tavalyi év közepén érett meg bennem az elhatározás, hogy ezt a két vonalat elkülönítsem, így született meg az almárka – meséli a tervező. – Az idei tavaszi szezonban érkezik a második kollekció a „kistestvértől”, mely a tavaly őszi gyűjtéshez hasonlóan kizárólag hordható, bárki ruhatárába könnyen beilleszthető kötött, illetve pamutjersey szetteket tartalmaz. A kollekcióhoz első alkalommal készültek cipők is, a pólókon is látható digitális printtel, melyek a saját kézírásommal tartalmazzák mindazokat a hívószavakat, amelyek inspiráltak, továbbá a márkával kapcsolatos jövőbeni terveimet is.”

Az idei szezonban először, hivatásos modellek helyett civil alanyokkal dolgoztak együtt a kampány készitése során, ezzel is jelezve, hogy az almárka az utca emberének szól, nem csak kifutómodellek érezhetik jól magukat a darabjaiban.
A kampány képeken szereplő lányok vonásaikban és stílusukban is nagyon hasonlóak egymáshoz, reagálva a kollekcióban megtalálható ikerszettekre, melyek egymáshoz szintén igen hasonlóak, sőt olykor egymás variánsai.
A fotó- illetve mozgóképes anyagban is ezt a tematikát járták körbe, egy olyan víziót szerettek volna felvázolni, amit mindenki a saját szájíze szerint értelmezhet, akár egy valódi ikerpár domináns és passzív tagja közti, akár az emberi lélek kettőssége okozta küzdelemként.

A teljes lookbookért kattints a képre!


F

otó: Liziczai Réka
Mua: Tóth Rozita
Haj: Hevesi Krisztián
Styling és concept: Tóth Tamara
Modellek: Csenge és Virág

Kapcsolat: www.tamaratoth.com, Facebook/tamaratoth
Showroom: Budapest, 1041, Rózsa u. 49.
Üzlet: Open Showroom, Budapest, 1051, Október 6. utca 4.