ENIHORN 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. április 12.
Keresd a múltban a jövőt – ez az E N I H O R N 2016. tavaszi-nyári kollekciójának jelmondata.

Horn Enikő visszanyúlt egészen az 1920-as évekig, amikor ükanyjának egyik lánya – Edit néni – teljesen egyedi, klasszikusan modern, az akkori divatnak megfelelő sziluetteket tervezett és varrt egészen az 1950-es évekig. Ez az örökség az, ami magával ragadta a tervezőnőt, és úgy döntött, hogy megosztja a nagyvilággal. Másfelől ihletet merített Grace Kelly mindennapi, virágos ruhatárából valamint – a táskák kapcsán – a korabeli autók stílusából, amelyet a konzervatív és modern formák ötvözete és a színekkel való játékosság tett halhatatlanná.

Az új kollekció hangulatát tekintve ez a hagyomány van a középpontban, hiszen minden egyes eleme a vidámság, békesség, családiasság és szeretet jegyében készült. Anyaghasználatánál pedig fontos volt, hogy szemét behunyva is jól érezze magát a ruha viselője, így ismét a puhaság, kényelem, otthonosság, a mindennapi elegancia adta a fő vonalat.
Természetesen, ebben a kollekcióban is visszaköszönnek némileg átalakítva a régebbi szezonok közkedvelt darabjai, és a márkára oly jellemző virágminták, de alapszíneiben az ausztráliai száraz, vöröses-sárgás, és az egész világon elterjedt, sziklákon sokszor látható sárga falizuzmókban gazdag vidékeit tükrözik vissza. Anyaghasználatával, formáival, színeivel a melegebb hétköznapokban és nyaralásokon is egyaránt újra alkalomhoz illő és praktikus viseletet kölcsönöznek az E N I H O R N márka 2016-os tavaszi-nyári táskái és ruhái.

A teljes lookbookért kattints a képre!


A fő kollekció mellett Horn Enikő megálmodott egy testvérkollekciót, amely eleganciájában, stílusosságában elődjét követi, árak tekintetében azonban ezek a darabok még szélesebb közönség számára is elérhetők. Röviden összefoglalva: a BEE ENIHORN magát az E N I H O R N minőséget képviseli, még megfizethetőbb áron, de valójában ennél még egy kicsit többről van szó.
A BEE ENIHORN 2016-os tavaszi-nyári nyitó kollekciója azoknak a nőknek szól, akik szeretik a designer darabokat, törekednek az egyedi megjelenésre, de szem előtt tartják a megfizethetőséget is.

Horn Enikő, az aktuális trendeknek megfelelően, Nagy Katát, a MYKATA bloggerét, a valódi E N I H O R N nő megtestesítőjét kérte fel arra, hogy modellként is közreműködjön a kollekció kampányfotózásán. Kata nem csak arcát adta ehhez az együttműködéshez, hanem a nők vásárlási szokásai, igényei kapcsán szerzett tapasztalatait is.

Inspirációként szolgáltak a csíkok, a kockák, a türkizzel megbolondított virágok és a 60-as évek dívái, akik meg merték élni az életüket. Enikő 30 év feletti nőknek tervezett kollekciót, figyelembe véve mindennapjaikat, a 30-as, 40-es korosztály igényeit – ezúttal is a stílusosság és a praktikum van középpontban. Helyet kaptak a nőies fazonok, az elfelejtett, térdig érő szoknyák, a nőies vonalakat sejtető blúzok, a vagány nadrágok és a mindent elnyelő shopperek.

A BEE ENIHORN kollekcióért kattints a képre!

Kapcsolat: enihorn.com, Facebook/enihorn