Beango 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. április 13.
Az idei kollekció személyisége egy visszafogott, de cool avitt-lux stílust képviselő karakter, aki az öltözéke tekintetében kényelemre és funkcionalitásra törekszik, valamint fontos számára, hogy hű maradjon egyéniségéhez.

Az idei tavasz-nyár, a tervező – László Bea – szerint, a konceptuális művészet tárgyiasított formájában érkezik. A 100% pamut, bőrbarát textilen elhelyezkedő karakteres, leegyszerűsített minták: a szemek David Bowie szemei. A kézzel szitázott ruhán hiányzik egyik szem pupillája, ami visszautal a zenész felemás színű szemeire.
A tervező, így hát Bowiekus szemléletmóddal – kissé spirituális megközelítéssel – hagyja kirajzolódni az SS16 kollekció visszafogott, ám csak látszatra szende szűz karakterét, egy kicsit a 70-es évek életérzéséhez visszanyúlva.
Bea egyik védjegyeként idén is a klasszikus formavilágot használja szabásvonalak tekintetében, ebből kiindulva a kollekció több must-have darabot is tartalmaz. Együttesen egyfajta cool avítt-lux hangulatot idéznek, például klasszikus fehér blúzból inspirálódva lesz maxi ing és körszoknyás ing-ruha, ballonkabát és culottes, háromnegyedes nadrág.
Anyaghasználat tekintetében a minél természetesebb, bőrbarát textilek használata dominál, a vízlepergető kabátok alapanyagával pedig, a kényelmet és funkcionalitást helyezi előtérbe.

Az erdélyi születésű divattervező, László Bea, a Beango márka megálmodója Kolozsváron és Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult. Márkája a városi, sportluxe, hanyag elegancia, szelíd-avantgárd stílusstílusok közt táncol: a formabontás és formaépítés során, a különleges, néhol meglepő szabásvonalak miatt más értelmet kap a nőiesség. A Beango nő megszűnik törékenynek lenni, ehelyett határozottságot és erőt sugároz, pszichikai és fizikai komfortérzetben éli mindennapjait. Ezeket a ruhákat viselve egy világváros divatszférájában érezhetjük magunkat, mintha egy metropolisz utcáit rónánk.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Kőszegi Zsuzsanna
Fotóasszisztens: Liptai Andris
Modell: Noémi (Avantage Models)
Haj: Telenkó Ábel (Close)
Smink: Széplaki Berta
Styling: Ivanyiv Krisztina, Barbara Stein

Kapcsolat: www.beango.hu, Facebook/beango.nu
Üzlet: wonderLAB-ben (V. kerület, Veres Pálné utca 3.)