Fibula 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. április 14.
A FIBULA olyan nőket szeretne látni a világban, akik kiegyensúlyozottak, bátrak, nyitottak, szeretnek kísérletezni és nem félnek ezt a külsejükkel is kommunikálni. Fontos számukra a minőség, mert úgy érzik, megérdemlik.

A kollekció hangulatát a forró nyári napok, a marokkói táj és a testet lágyan körülölelő rusztikus textilek határozzák meg. Natúr lenvászon és szellős pamut anyagok alkotják az öltözékek alapjait. A fazonok finoman követik a test vonalát teret engedve a szabad mozgásnak, mint ahogy a hőségben is a legkényelmesebb lenge nyári ruhánkat szeretjük viselni. A natúr homok színeket a naplemente narancsos árnyalataival élénkítették a tervezők és a komplementer kék párjával tették hangsúlyossá.

„Számunkra most különösen érdekes, hogyan tudjuk vegyíteni a különböző kultúrák minta- és formakincseit. A marokkói díszítőművészet iszlám gyökerekkel rendelkezik, ami a geometrikus mintázatként az épületeken, de a textilművészetben is megjelenik. Ezekkel az elemekkel fűszerezzük meg idén a FIBULA nőre jellemző letisztult stílust.”
Ebben a kollekcióban a tervezők nagy hangsúlyt fektettek a finom, kidolgozott részletekre, ilyen a kézi rojtozás, a rojtok csomózása és gyöngyözése, a szabásmintába rejtett csillag mintázat vagy az élénk kék kötelek használata kiegészítőként. A mintázatok többféle formában érvényesülnek a kollekcióban, használtak szabad festésű nyomott mintát, egyszerű csíkos mintát, csíkos mintát forgatva szabással, illetve különböző anyagokból szabással kialakított motívumokat.

A teljes lookbookért kattints a képre!

Kapcsolat: fibula.hu, Facebook/FIBULAfashion
Üzlet: YLKA design stúdió, FIAN koncept