WYHOYS 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. április 25.
A WYHOYS organic clothing, mint innovatív fair trade fashion brand, az alapító tervező, Pápai Lilla személyes hitvallásából fakadó életfelfogást jeleníti meg, a divat vizuális közlésének erejével.

Küldetésük, hogy kitörjenek a felgyorsított fogyasztói társadalom pazarló életstílusából és organikus öltözködési alternatívát kínáljanak vásárlóinak. Kollekcióról kollekcióra olyan globális környezeti-szociális problémákra hívják fel a figyelmet, melyek megoldatlanul hagyása a világ természetes folyamatainak felborulásához vezet. A társadalmi felelősségvállalás a missziójuk meghatározó része, ennek érdekében minden kollekció értékesítéséből származó árbevétel egy része, a választott inspirációhoz kapcsolódó alapítványhoz kerül, így támogatva azokat a szervezeteket, amik a probléma közvetlen megoldásáért küzdenek.

A brand neve (WYHOYS) egy mozaikszó, mely az első debütáló kollekció címének, „Wear Your Heart On Your Sleeve” kezdőbetűiből alakult ki. A fair trade fashion elveinek megfelelően, a legelső skicctől az utolsó apró részlet kidolgozásáig az inspiráció személyes feldolgozását jelenítik meg a divat nyelvén. A brand különlegessége a saját tervezésű és gyártott kötött, nemezelt vagy éppen festett alapanyagaiban rejlik, mellyel a hagyományos technikák felélesztésére hívják fel a figyelmet. Az outfitek sportos eleganciájával, fiatalos lendületével egy széles közönségnek szólítanak meg, akik nem félnek felvállalni saját véleményüket, hisznek a társadalmi felelősségvállalás nélkülözhetetlen szerepében és környezetünk megóvásában.

A természetes élővilág védelme, illetve az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása érdekében kizárólag olyan organikus, GOTS vagy OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokat használnak, melyek nem veszélyeztetik sem a környezetet, sem azokat, akik az alapanyagot előállították, nem utolsó sorban pedig viselőjüket sem.

„Hiszünk abban, hogy minden apró környezettudatos lépés közelebb visz minket egy olyan világhoz, melyben az egyéni érdekek mellett elsősorban a természettel való egyensúlyra törekszünk. Olyan ruhadarabokat hozunk létre, melyek nem egy szezonra szólnak, nem trendeket követnek, hanem egy életfelfogást képviselnek. Üzenetük viselőjükhöz és a társadalomhoz szól.” #notrends

A debütáló mini kollekció a pusztító olajszennyezés környezetre gyakorolt hatásaiból, biológiai folyamataiból és látványvilágából inspirálódott, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a probléma súlyosságára és meggyőzze az embereket a társadalmi felelősségvállalás alapvető szükségletéről.

A kollekció a WEAR YOUR HEART ON YOUR SLEEVE címet viseli, mellyel a brand, küldetésének esszenciáját mutatja be a közönségnek. Az üzenet arra bátorít mindenkit, hogy nem kell követniük a média által sugallt aktuális trendeket, hanem saját kulturális identitásukat. A környezettudatos életmód NEM egy trend, hanem egy életfelfogás.

A kollekció egyik legfontosabb alapanyaga az ausztráliai, illetve új-zélandi merinói OEKO-TEX gyapjúból készült nemez, melynek grafikai látványa az olajszennyeződés kavargó foltjait jeleníti meg. A technika az élővizek olajszennyezése során létrejött szerves kapcsolatot érzékelteti a divat nyelvére lefordítva. A különböző színű gyapjúszálak egymásba kapcsolódása szimbolizálja a víz és az olaj kapcsolatát. A nemezelt struktúra, hasonlóképpen, mint ahogy a természetben az olaj és a víz, egymásba vegyül egy olyan összefüggő egységet létrehozva, ami szétválaszthatatlan. A brand üzenete hímzés formájában vizuálisan is megjelenik az öltözékeken, hol rejtve egy hajtásban, hol szembetűnő helyen, például egy inggalléron.

A minikollekcióban megtalálható minden darab, ami egy őszi-téli réteges öltözködéshez elengedhetetlen. Válogathattok a különböző egyedi festett organikus ingek és nadrágok, nemezkabátok és pulcsik között.
A sportos, mégis elegáns outitek határozott megjelenést biztosítanak viselőjüknek, akik organikus, de mégis egyedi designnal tűnnek ki a tömegből.

Interjúnkat Pápai Lillával ITT olvashatod el!

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: Facebook/ WYHOYS