MEI KAWA 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. május 17.
A MEI KAWA 2016-os tavaszi-nyári kampányát egy csupasz wellnessfürdő világába helyezi – a medence közelségét idéző kék anyagok, a ropogósan friss felületek és a könnyű fehér köpenyek mind egy elképzelt ápolói osztagon mutatkoznak be.

Abszurd humor, és rengeteg ruhatechnológiai fejlesztés jellemzi a kollekciót, ami emellett megmarad egy jól alkalmazható, könnyű nyári ruhatárnak. Továbbra is rejtett részletek alakítják az öltözékeket, amit a szabászati újításokkal való állandó kísérletezés igénye hajt. A rugalmas, laza textileknél bő ráhajtások eredményezik a kívánt formát, ezzel az anyag szabad esése adja a sziluettet. A korábbi kollekciókban használt V-nyak ezúttal is hangsúlyosan jelenik meg, az oversized kabátnál például a kiemelés az anyag fonákjával történik, így a kényes bőrfelület egy finomabb szövettel érintkezik. Ehhez hasonló kényelmi fejlesztés a pólóknál és pulóvereknél használt japán ujj technika is, és azok az egybevarrások, amik a hagyományos szabászati egységeket kezelik másként. A puha pamutvászon anyagok egy részére vékony bevonat került, ennek köszönhető a ropogós, friss, papírszerű jellege. A nadrágoknál használt másik pamutvászon egy inox szállal átszőtt selyemfényű anyag, ami gyűrődésével a víz felszínén csillámló hullámokat utánozza. A medence kéktől kezdve a telt, mélykékig minden árnyalat a víz közelségét ünnepli, amik egymás mellett, halmozva jelennek meg, a color-blocking műfaját is újraélesztve. A kollekció további érdekessége, hogy az eddig jellemző uniszex darabok mellett egy-egy hangsúlyosan nőies vonalú ruha is feltűnik.

A Blue Hotel kollekció anyaghasználatával és színeivel a meleg tavaszi és nyári napok éteri világát idézi fel. A kollekcióban könnyed és friss, ropogós anyagok közvetítik a nyári város egyben pihentető és pezsgő életérzését, míg a kék színek skálája a víz közelségét ünnepli. A márkára jellemző minimalizmust ruhatechnológiai újítások törik meg, ezzel is hangsúlyt adva a letisztultság és frissesség harmóniájának. Mindezt összekovácsolva egy izgalmas csavarral, a kollekciót körüllengi az abszurd humor.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: HENCZ PÉTER
Haj: BOZÓ CSONGOR
Smink: HORVÁTH ÁGNES
Modellek: DONÁTH PETRA, SZERI VIKTOR

Kapcsolat: www.meikawa.com