OpenUp 2016. tavaszi-nyári kollekció

2016. május 19.
Nyitottság, művészet, emberközpontúság; innovatív, egyedi készítésű kötött és megmunkált anyagok; letisztult, ötletes szabásvonalak, kreatív minták. Ezek jellemzik a három fiatal által megálmodott OpenUp öltözékeket.

Az OpenUp brand 2016. tavaszi-nyári kollekcióját a tengerek és óceánok világa és az emberiség ahhoz fűződő viszonya inspirálta. A fő formai irányvonalakat, a víz hullámzása, a lebegés, a halak és egyéb állatok áramvonalas alakja ihlette.

Az alapanyagok, azok faktúrája és színei ezt a könnyedséget kívánják visszaadni. A kollekció saját tervezésű mintavilágát a tengerekben élő temérdek halfaj inspirálta. A halrajok dinamikusan feltűnő, majd szertefoszló grafikái reflektálnak egy nagyon fontos ember által előidézett problémára, a tengerek túlhalászására, melynek csökkentése mindannyiunk érdeke.

A Marineart kollekció kampányfotói az természet és a benne élő ember kapcsolatát jelenítik meg, Bognár Benedek fotóművész látásmódján keresztül. A fotók hátteréül, az érintetlen Balaton gazdag természeti környezete szolgál. Az emberi jelenlétet elhagyott használati tárgyak jelzik, posztapokliptikus hangulatot teremtve. Milyen lenne a természet az emberi behatás megszűnésével? Vissza tudna állni eredeti rendje? Az ember képes jó irányba befolyásolni környezetét? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a fotósorozat a választ.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Bognár Benedek
Modell: Luca/ Avantage
MUA: Tóth Zsuzsi

Kapcsolat: Facebook/openup.fashion