CUKOVY 2016. őszi-téli kollekció

2016. szeptember 01.
A CUKOVY új kollekcióját Hanna Höch német dadaista művész munkássága inspirálta, aki a nemek közötti éles határok elmosódását, az androgün személyiséget jelenítette meg fotókollázsaiban.

A nemek közötti határ: eddig soha egyetlen irányzat alapításában sem kaptak ekkora szerepet a nők. hannah Höch montázsaival a szétdarabolás, a torzítás és az újrakreálás eszközeit egyesítette, ezzel nem csak gyönyörködtetve, hanem mélyen elgondolkoztatva közönségét.

Az ókori görög mitológia szerint az androgünök olyan kétnemű lények voltak, akik magukban hordozták mind a férfiak, mind a nők lelki, szellemi és fizikai tulajdonságait. Zeusz félelmében, hogy megelőzze a lények hatalomra kerülését, kettéválasztotta őket, így ők férfivá és nővé estek szét. Lényük, lelkük szétszóródott a világban és azóta is másik felüket keresik, hogy ismét egésszé válhassanak.

A CUKOVY 2016-os őszi-téli kollekciója oversize kabátokat, női zakókat, ingruhákat és könnyed esésű ruhákat is bemutat. Az exkluzív és merész kreációk a legmagasabb minőségű lézervágott bőrből, mohairből és mosott selyemből készülnek. Színeiben a fekete, csokoládébarna, metál rozsdaszín és a türkiz élénkebb árnyalatai dominálnak.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: www.cukovy.com
Showroom: 1011 Budapest, Hunyadi János út 1.