Artista 2016. őszi-téli kollekció

2016. szeptember 13.
Az Artista 2016. őszi-téli kollekciójának nőalakja egy városi nomád, aki fogja, amit talál, magára veszi és útra kel.

Hogyan lehet a feleslegessé vált, vagy idejétmúlt tárgyaknak új életet adni? Milyen új kombinációkban és kontextusban éleszthetők újjá? Régi értékeiket kiemelve, felfrissülve.
Mi a kincs és mi a szemét? Mindennapi tárgyak szokatlan környezetben, vagy szokatlan tárgyak mindennapi környezetben. Furcsa szépség, véletlenszerű kompozíciók.

Szimbólum
A selyemmadár (más néven kék lugas építő) udvarláskor lugast épít, és a nőstény kegyeinek elnyerése érdekében mindent felhalmoz ami kék, ugyanis a madarak kedvenc színe a kék. Hulladékból, talált tárgyból építkezve hozza létre sajátos esztétikáját, és helyezi ezeket kitüntetett szerepbe.

A 2016-os őszi-téli kollekció nőalakja egy városi nomád, aki fogja, amit talál, magára veszi és útra kel. Nagymama pulcsija, sportcipő, hímzett sál, hátizsák , selyem szoknya, és férfi zakó. Stílusos és bátor. Szereti a szokatlan kombinációkat az új és régi kollázsát. Mesterséges és természetes, eldolgozatlan, foszlott szélek és makulátlan részletek kontrasztja, szokatlan anyagminőségek és minták patchworkje jellemzi a kollekciót.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: artista.hu
Showroom: 1088 Budapest, Puskin u. 19