konsanszky 2016. őszi-téli kollekció

2016. szeptember 27.
Konsánszky Dóra új kollekciója a D E E P S Y nevet kapta, amely a mély tengerek transzcendens világára utal.

Tycho – az amerikai organikus ambient zene meghatározó formációja – Dive című albumának hangzásvilága teremtette meg a tervezési folyamat atmoszféráját. Konsanszky Dóra stílusát a folyamatos megújulás és a friss nézőpontokkal való kísérletezés jellemzi, ami a poláris ellentétek ötvözésén és harmónikus feloldásán alapul. Ruhái egyszerre lezserek és funkcionálisak, ugyanakkor struktúrái a klasszikus angol szabászat szigorú rendszerére épülnek. Ezúttal a nyílt vizek bonyolult hullámrendszere és felületi formációi bontakoznak ki a kollekció kulcsdarabjaiból.

Az egyik legfontosabb modell, egy mély tónusú tengerkék, olajozott, viasz-polírozású bőrkabát a háborgó óceán felületén létrejövő mintázatokat tükrözi redőzött varrásmegoldásaival. Ugyanez az anyag új formát ölt egy A-vonalú, elasztikus derekú bőrszoknyában, illetve egy sportosan lezser klasszikus bomberdzsekiben.

A kollekció összeállítása során a tervező tudatosan használta a márkára jellemző fekete, fehér és szürke mellett a tengerkék különböző árnyalatait, illetve az ezeket kiemelő zöldessárga mimóza tónust, ami üde frissességével meghatározó trend-szín a 2016/17 őszi-téli palettán.

Az ellentétek feszültségét észrevehetjük a hullámzó, sejtelmesen fénylő, lágyan redőzött mosott selyem és a gyűrt felületű bőrök, illetve a matt, fényelnyelő tulajdonságú gyapjú zsorzsett öszejátékában, amelyek a ruhák és alkalmi felsők hálás alapanyagai.

Dóra korábbi kollekcióiból merítve továbbvitt egy rafinált selyempaneles blézert és egy reverjén rejtett szalagozással díszített mellényt, klasszikus szabású nadrágkosztümöket, valamint mimóza színű gyapjúszövetből gondolta újra az Absentee kollekció kimonó szabású konvertibilis dzsekijét. A téli szezonban kihagyhatatlan kedvencek a tágas, változatos hosszúságú, testet gubószerűen körülölelő szövetkabátok, melyek a kollekció teljes színpalettájában megvásárolhatóak.

Új elemként szerepel az izgalmas, multifunkcionális clutch táska és hátizsák – Helga Kovacs, Olaszországban élő táskatervező alkotásai – melyek a klasszikus kiegészítő kollekció meghatározó darabjaivá válhatnak a következő években.

Konsanszky Dóra 2011 óta működik közre Katona Barbara ékszertervezővel közösen megálmodott designékszerek létrehozásában. A mandulaformájú, egyedi kivitelű fülbevalók, fülgyűrűk, a horog alakú, a polinéz szigetvilág ősi tengeri szimbólumára utaló nyakláncok és gyűrűk, aranyozott, ezüs, és fekete ródium kivitelben tökéletes kiegészítői a designer ruháinak.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Barna Balint Barna
Makeup: Magyar Eszter
Haj: Pásztor László
Ékszerek: Barbara Katona for konsanszky
Táska: Helga Kovacs for konsanszky
Model: Pichler Anna

Kapcsolat: konsanszky.com
Showroom: 1016 Budapest, Aladár utca 17. fsz. 2.