Zsigmond Dora menswear 2016. őszi-téli kollekció

2016. október 12.
A ZSIGMOND DORA menswear márka 2016-os őszi/téli kollekcióját a tervező egy személyes története inspirálta. A dédnagymama és családjának szökése Jugoszláviából Magyarországra adta az ihletet Dóra számára a kollekció megalkotásához.

A meghitt családi pillanatot a menekülés okozta félelem zúzta szét. A kollekció a menekülés és a bizonytalanság érzéseire reflektál. Az összetett sziluettek a menekültek réteges öltözékét adják vissza. Az alsó rétegek – pólók, pulóverek, garbók – puha pamutból, gyapjúból és fénylő lurexből készültek. Élénkségük és csillogásuk ünnepi hangulatot kölcsönöz a daraboknak, melyek színei között a zöld, az indigókék, a fekete és az ezüstös szürke a domináns.

Az emelkedett hangulatot az egyedi, kézzel díszített pulzáló részletek fokozzák. A csillogó, hímzéssel megmunkált anyagokból védelmező formák születtek: meleg, gyapjúval bélelt kabátok, sportos, kapucnis, vízálló parkák. A felső rétegek darabjai piszkos szürke, mély bordó és fekete tónusokból állnak, amelyek a deportálás okozta bizonytalanság érzetét tükrözik. A tervező ötletei a dédnagymama történetének tragikus, szorongással teli érzésekből születtek. A tervezési folyamat során a személyes tárgyakhoz való kötődés átértékelése került szem elé. A szezon üzenete a szükségtelen tárgyak elhagyása, az igazi értékek megóvása, valamint a spirituális emlékképek átmentése volt.

A teljes lookbookért kattins a képre!


Kapcsolat: Facebook