NUBU 2017. tavaszi-nyári kollekció

2017. március 10.
A NUBU 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját Füzesi Heierli Zsuzsa képzőművész kerámiái inspirálták. A lyukacsos szerkezetű, organikus, gyűrt formákat gondolták tovább és vetítették ruhákra a tervezők.

A kerámiák felületeit idézik a kollekcióban a gyűrt, vasalt voál és puplin, illetve a gumival húzott orkán. Az elmaradhatatlan bőr perforált formában reflektál a művész munkáira.

A kollekció másik fő motívumát a levél és sziromformák adják, amelyek friss színekbe ültetve jelennek meg mintaként és a szabásvonalakban. A karakteres, mintás jacquard szövet mályva, púder, taupe és fekete színeket vonultat fel. Az elmaradhatatlan selymek darabolásában a vonalak a levélforma íveit követik, és a különböző színárnyalatok összevarrásával kerülnek összhangba a mintával. A kollekciót meghatározó, vállat szabadon hagyó, könnyed sziluetteket combközépig érő, hosszanti vonalak nyújtják.

A márkára jellemzően a kiegészítők szorosan kapcsolódnak a ruhákhoz: a kollekció ívét követi a táska- és kiegészítővonal. A levélmotívumok és a meghatározó színárnyalatok intarzia-szerűen jelennek meg a táskákon, a gyűrt bőrfelületek a kreámiák formáit idézik. A nyakláncok szokásos plexidíszei meghajlítva nem csupán medálként, de applikációként is megjelennek a ruhákon.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Showroom: 1052, Budapest, Szervita tér 3.
Kapcsolat: nubu.hu