Konsanszky 2017. tavaszi-nyári kollekció

2017. március 21.
Constructive Levitation - a kollekció elnevezése magában rejti a márka stílusának polaritását. Az avantgárd edgy, kicsit indusztriális hangulat találkozik a légies gyermekkori tisztaság erejével.

A kollekció megtervezéséhez az inspiráció Tycho hangzásvilága, az amerikai organikus ambient zene meghatározó formációja a lebegés érzetét hozza el, Tripswitch – Nick Brennan nevével fémjelzett unconventional chill Vagabond albuma – The big timeline megteremettett atmoszférájával karöltve emeli a kollekciót a constructive levitation világába.

A kollekció összeállítása során a tervező tudatosan használta a márkára jellemző monokróm színvilágot zseniálisan kiegészítve szürke, cinóber piros és emeráld zöld koloritokkal. Az ártatlan belső gyermek hívta elő a kollekciót végigkísérő vizuális motívumot, a levegőben felszálló hinta pozitív könnyedségét, a felhők a természettel való kapcsolat autentikus érzésvilágát szimbolizálják. Az anyaghasználat során – a márkára jellemző – mosható báránybőr hullámzó gyűrt felületében csapódik le az a fajta strukturalista és indusztriális szemléletmód, amely karakteressé és erőteljessé alakítja a megfoghatatlan légies vonulatot, és tökéletesíti a kontrasztokat.

A luxuminőségű anyagok – elasztikus hernyóselyem, mosható puha báránybőr, mosható gyapjú, gyűrt magas fényű pamut – foglalják keretbe az érzékeny költőiséget és a design strukturalizmusára egyaránt szenzitív tervezői világot.

A márkára jellemző különleges couture nem szabászati megoldásokkal ötvözött leleményes varrástechnikák, huzások és rafinált szalag megoldások természetesen végigvonulnak az kollekció darabjain, ne említsük . A játékos fodor szegélyezésű fekete trenchcoat, mint ikonikus darabot, pedig teljes egészében mosható báránybőrből álmodta meg a tervező. A hinta motívum printelt technikával jelenik meg a selymeken és pamutokon. A naturalisztikus hangulatot tovább fokozza a két kent felületű esőkabát japán ujjú, formájában is esőfelhőket vizualizáló, de a fodrokkal kiegészítve gyermeki romantikus hatás érvényesül.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Kapcsolat: konsanszky.com
Showroom:
Budapest, Aladár utca 17.