Tamara Toth 2017. tavaszi-nyári kollekció

2017. március 28.
A Lorainne-kereszt Charles de Gaulle által a francia ellenállás jelképéül választott kereszt. Az azonos nevű kollekció is az ellenállásról szól, a gyűlölet, a kirekesztés és a negatív megkülönböztetés elutasításáról.

A LORAINNE kollekció nem hisz az erőszakban, az elfogadást, a békét hirdeti. Ezt az elfogadást jelképezi a kollekció összetétele is, amelyben harmónikusan megférnek egymás mellett a sportos, maszkulin és a légies, feminin darabok is, mely kettősség egészen a kezdetek óta jellemző a márkára. A színskála a feketétől, a sötétség és zavar jelképétől indul, a lágyabb szürkéken át világosodik ki egészen a békét, tisztaságot jelentő hófehérig, a farmer darabok pedig a kényelem és szabadság érzetével adnak keretet a kollekciónak.
Ebben a szezonban sem maradhattak ki a márkára jellemző feliratos pólók, most azonban minden eddiginél erősebb üzenetet hordoznak, a printekkel Tamara személyes aggodalmát fejezi ki a globális szinten növekvő feszültséggel kapcsolatban. A kifejezetten a kollekcióhoz készült ékszerekben szintén két ellentétes szimbólum feszül egymásnak, a fekete bársonyszalag a gyászt, a medál galamb motívuma pedig a békét és a reményt jelképezi. Mi hiszünk abban, hogy végül az utóbbi kerekedik felül, így az ékszerek eladásából származó bevételt jóléti szolgálatok konfliktusövezetekben végzett munkájának segítésére ajánljuk fel.

„A márka életében először kerültek farmer darabok is a kollekcióba – meséli a tervező. – Régi vágyam volt, hogy farmerrel is dolgozzunk, de ez annyira külön területe a textiliparnak és annyi kihívás van benne, hogy eddig mindig kiesett az utolsó rostán. Most úgy döntöttem, kerül, amibe kerül, de végigvisszük a gyártást. Rengeteg buktatón és „újratervezésen” vagyunk túl, de most úgy érzem, megérte, mert maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel, nem beszélve arról a hatalmas mennyiségű tapasztalatról amit a gyártás során szereztünk, és azokról a remek emberekről és cégekről, akik erőn felül segítettek abban, hogy a papírra vetett tervek életre keljenek. A bemutató utáni első munkanapunk éppen ezért teljes egészében erről szólt, hogy ezeket a partnereket újra végigjárjuk és személyesen is megköszönjük azt a rengeteg erőfeszítést aminek köszönhetően végre elindulhatott a denim vonalunk.”

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Liziczai Réka
Smink: Varga Fruzsina
Haj: Papp Zsolt
Styling: Tóth Tamara
Koordinátor: Isaák Virág
Modellek: Martina @ Attractive
Bori és Lora @ Balint Nemes Personal Model Management

Kapcsolat: tamaratoth.com