Kamchatka design 2017. tavaszi-nyári kollekció

2017. június 20.
A Kamchatka design Birdy kollekciója ezúttal idegen tollakkal ékeskedik. Szabó Ágnes festő képeit felhasználva egyfajta crossover a dizájn és a képzőművészet között.

A klasszikus technikával, olajjal vászonra készült képek digitális nyomás segítségével hernyóselyem alapra kerültek. Nagyon minimális szabással, öltözködési textillé válva „teleportálódtak”. Így került a kép elbitorolva a vászonról funkcionális közegbe. A légies alapanyag új karakterekkel erősíti a képi tartalmat: három-dimenzióba repíti, mozgatja a térben. A ruhák antik kimono anyagú szegélye adja a szó igazi és átvitt értelmében a tradicionális keretet. A bordűr, mint a festménynél, keretet ad a kompozíciónak, egyúttal nehezebb selyemként súlyánál fogva a „földön” tartja azt. A kép eredeti léptékében jelenik meg a ruhán, felöltve azt, benne leszünk a képben. Ez mégsem szendvicsemberség, hanem annál egy magasabb szintre emelt egyfajta „cinetrip”, a kép kivetítése a testre, mint formára – ezt az alapanyag finomsága garantálja.

Az öt különböző ruhához Temesi Ádám fotós társít tökéletes helyszíneket, ahol a ruhák, mint kép a képben jelennek meg. A képből a ruha – majd ruhából újra kép egy urbánus közegben, így rétegződnek egymásra a kompozíció tartalmai. Rezes Judit színésznő profi modellként van újra a Kamchatka segítségére, hogy megszülessen a tökéletes kép, amely a mozdulat pillanatnyi lenyomata a benne rejlő tánc lehetőségével.

A teljes lookbookért kattints a képre!


Fotó: Temesi Ádám
Make up: Pataky Ágnes

Kapcsolat: kamchatkadesign.com
Üzlet:1056 Budapest, Nyáry Pál utca 7.