Magenta 2017. őszi-téli kollekció

2017. szeptember 06.
A szezonváltás friss impulzusokat hozott a Magenta háza tájára.

Határozott, nőies és könnyed elegancia ölt testet az idei őszre megálmodott kollekcióban. Inspiráló részletek, tiszta vonalak, izgalmas színek és fifikás szabások gondoskodnak róla, hogy a hűvös időben se legyen komor a hangulatunk. A klasszikus őszi avarszínek helyett olyan markáns árnyalatok adnak felhangot a kollekciónak akárcsak a petróleum zöld, a burgundi, a piros, a khaki, a királykék, a cápaszürke és jégkék, valamint a fekete- fehér mesteri párosa. A nyár hangulatából is megőrizhetünk egy keveset, hiszen a forró évszak karakteres trendjegyei – a harang-újjak, fodrok, masnik és a vállakat megmutató felsők – megfertőzték az őszi szezon kollekcióját is. Ezúttal azonban már kétségtelenül visszafogottabban vannak jelen. Persze a romantika az őszből sem hiányozhat. A virágok újra domináns szerepet kaptak, kiváltképp a francia impresszionistákra jellemző, elmosott, fáradt, fakóbb pasztelltónusok borítják be egy-egy blúz hátát, egész ruhát, szoknyát.

Dankó Ágnes a Magenta tervezője híres a részletek iránti elköteleződéséről, így most sem meglepő a magával ragadó geometrikus szabászati megoldások látványos összjátéka, hiszen számtalan ötletes részletmegoldással találkozhatunk. Ilyenek pl. a rugalmas tüllökkel kombinált pamutok cseles fazonjai, vagy a csíkosat a kockással, és az apró mintással vegyítő előremutató megoldások. De szintén friss impulzust adnak az öltözeteknek az etnós grafikai mixek és a minimál printek is. Ami pedig a fazonokat illeti, erőteljes lenyomatot képez a ’70-es évek hatása, némi posztmodern bájjal fűszerezve, és gyönyörű anyagokkal adaptálva a 2017-es évre. A könnyed elegancia ezúttal is sajátságos kontrasztban áll a sportos jegyekkel, a végeredmény mégis rendkívül harmonikus.

A vagány wonder Woman-ek idén ősszel elől sliccelt, vagy cipzárral felvértezett ceruzaszoknya fazonok közül csemegézhetnek, melyek izgalmas, sportos heveder- szerű csatokkal, zsebes megoldásokkal kísérik a dolgos hétköznapokat. De szintén fontos trendtémát képviselnek a hűvös idő kedvenc darabjai, a sokoldalúan kombinálható blézerek is, melyek gyönyörűen követik a test sziluettjét. A kissé szigorúbb fazonok cápagallérral és zsebrátétekkel, a lazább, sportosan elegáns verziók pedig cipzáras, minimál formákban éledtek újjá a hűvös évszakra. A szezon abszolút trendsetterei azonban kétségtelenül a blúzok, melyek idén is komoly szereposztást vállaltak a Magentánál. Az őszi szettek kiváló alapjaként szolgálnak, miközben megannyi arcukat mutatják. Finom, apró fodrok, kerek nyakkivágások, diszkrét zsabók, gombos, vagy a stratégiai pontokon apró kapcsokkal összefogott, tiszta szabású, vagy épp a kulcscsontot finoman megmutató, végtelenül decens verziók sorakoznak az őszi nyitányhoz. A hidegben persze a nadrágok is egyre nagyobb szerepet kapnak, így azok szortimentjét sem hagyhatjuk szó nélkül. A klasszikus egyenes vonalvezetés finom, sikkes élrevasalt, itt-ott bokacsontot villantó darabok bázisdarabjai az üzleties és elegáns megjelenésnek. A khaki koptatott, szaggatott és rojtozott szárú farmer pedig igazi must have darabnak ígérkezik. A formákon túl az anyagok, akárcsak a selymek, finom pamutok és pamutszövetek mellett a kötött matériák és a búváranyag is a maximális komfortfokozatra és a legmagasabb minőségre kapcsolják a kollekció darabjait.

A tervező ezúttal is ügyes kombinációval teszi izgalmassá a kozmopolita nők őszi gardróbját. Így a 2017-es kollekciót is szívből ajánljuk azok számára, akik nyitottak a világra és ki merik fejezni önmagukat az öltözködésük által. Dankó Ágnes az új szezonra olyan kollekciót tervezett, melynek darabjai nem elvonják a viselőjükről a figyelmet, hanem hozzátesznek a személyiségükhöz.

A teljes kollekcióért kattints a képre!

Hol: www.magentabudapest.hu