NUBU 2017. őszi-téli kollekció

2017. szeptember 20.
A NUBU 2017-es őszi-téli kollekcióját Fajó János konstruktivista festő-szobrász harmonikus formakompozíciói és optimista, derűs színhasználata inspirálta. A tervezők a mostani trenddel szemben foglalnak állást: a vintage darabok egy az egyben történő beemelése helyett előremutató, új darabokat készítettek, amelyek csak formavilágukban jelenítik meg a 70-es, 80-as éveket.

A márkától már megszokott sportos részletmegoldások az új darabokon még markánsabban vannak jelen, mint korábban bármikor. A ruhák egy részét fémpiercing-szerű kellék húzza össze és szűkíti be, más darabokon a szűkítő szerepét elasztikus zsinórok töltik be, amelyek állításával a ruhák sziluettje változtatható, aszimmetrikussá variálható. A szabásvonalakban megjelenő négyzetes formák szintén aszimmetriába mennek át, a pliszírozott szoknyák esetében a szédarabolt geometriai alakzatokon a kollekció meghatározó, derűs színei jelennek meg.

A kollekció rengeteg meleg anyagot tartalmaz, amelyek komfortot nyújtanak a téli hidegben: gyapjúszövetek, kötött anyagok, bőrök és szőrmék – róka-, nerc- és nyúlbunda, illetve idén először tollkabátok is színesitik a kollekciót.
A színeket a felhasznált két jacquard szövet hozza össze. Az ABC-mintás anyag a kollekció összes színét tartalmazza: feketét, fehéret, teveszínt, púderszínt és neon narancsszínt. A fekete-fehér kontrasztját a jógázó alakokat ábrázoló mintás anyag lágyítja. A romantikus csipkemotívumot hímzett orkán, a gyapjúszövet áttört csipkemintázatát pedig a ruhák sportos szabásvonalai teszik előremutatóvá.

A kollekciót a 70-es és 80-as évek sziluettjei és hangulata jellemzik, mint a napsugárplisszé szoknyák, a bővülő ujjak és a bő nadrágok, azonban a dekonstruktívan megkomponált és felújított vonalak a sportos hatást és a modern design érzetét erősítik.

A lookbookért kattints a képre!

52 fotó megtekintése