DoraHegedus 2018. tavaszi-nyári kollekció

2018. március 14.

Galaktikus disztópiák, geometrikus formai konstrukciók és a hideg északi tájak ihlették DoraHegedus legújabb, uniszex 2018. tavaszi-nyári pop up kollekcióját, melyben a funkcionális darabok – táskák, kabátok, hálózsákok – keverednek a művészi és futurisztikus tervezői látásmóddal. A kísérleti kollekció hívószavai a lázadás és a funkcionalizmus, melynek kettőssége a darabok formanyelvében és a ruhák stílusában is erőteljesen megjelenik

A DYSTOPIA kollekció vezérfonalát a többfunkciós, praktikus ugyanakkor kísérleti téli öltözékek adják. A képzőművészet és geometrikus formaalkotás inspirálta textilkonstrukció, mely takaróként funkcionál, a hálózsákká alakítható kabát és a sportruházatok ihlette futurisztikus dzseki.

A kísérleti kollekció egyik központi eleme a BLANKET PROJECT, mely egy kísérleti anyagtársítás során jött létre, s nyerte el végső funkcionális formáját. A tervezőt Sebastian Wickeroth düsseldorfi kortárs képzőművész inspirálta, akinek nagyméretű dekonstruált szobrait és installációit ültette át a textil nyelvére. A végső takarón ugyanaz a destrukció és rétegződés jelenik meg, mint a művész nagy volumenű munkáiban. Egyúttal viszont a létrejött felület ellátja az eredeti takaró funkciót: puha és kellemes tapintású.

A kollekció másik alapvető darabja a többfunkciós hátizsák, mely könnyedén hálózsákká alakítható, így tökéletes kiegészítője lehet egy téli túrának a hegyekben, egy több napos kempingezés során a hideg éjszakáknak, vagy akár egy fesztiválra is tökéletes választás.

A harmadik különleges darab a kollekcióban egy olyan robosztus és utópisztikus sziluettekkel ellátott kabát, melynek gallér, és kapucni részei megbonthatóak, csak úgy mint a kabát ujjai, melyek a karabiner-rendszereknek köszönhetően szintén variálhatóak. Így az időjárási körülményekhez alkalmazkodva egyszerűen kombinálható alapdarabot kapunk.

Az éles formák, az uralkodó sötét- de néha felvillanó rikítóbb színek, a karabinerek metálos fénye, az érdekes formaalakítások és a futurisztikus stílus a mindnyájunkat foglalkoztató urbánus lét közeljövőjébe vezet idén télen. Az extravagáns kollekciót a kortárs képzőművészet, a kísérletező jelleg, a praktikusság és a science fiction történetek világa ihlette, így a darabok nem csak az extrém téli hidegben, de a jövő disztópikus világában is helyet kaphatnak.

A kollekció darabjai a MOME divat és textiltervező mesterképzésének féléves záró munkájaként készültek, Hegedűs Dóra tervező idén diplomázik, ezért a 2018-as szezonban a DYSTOPIA-hoz kísérleti projektek kapták a főszerepet.

Kattints a képre a galériáért!

11 fotó megtekintése

Hol: Facebook/dorahegedus