MEI KAWA 2018. tavaszi-nyári kollekció

2018. április 14.
A márka tavasz-nyári kollekcióját a tiszta színek és a geometrikus formák alakítják.

Az uniszex sorozat darabjai úgy működnek, akár egy szuprematista festmény, mely a telített színek és a mértani alakzatok tiszta harmóniáját ünnepli. A kollekció a 20. századi orosz festőművész, Malevich emberalakjait használja előképnek: az élesen feldarabolt sziluettek a teljes absztrakció útján meginduló festészet emberábrázolásait idézik.

A ruhák rikító kék, meggypiros, flamingó-rózsaszín és Mars-vörös árnyalataihoz olyan erős, hígítatlan színek társulnak, mintha frissen a tubusból nyomták volna. A kollekció másik sajátosságát a MEI KAWA-ra jellemző technikás szabászati megoldások adják. A nagyvonalú anyagráhajtások különleges sokszögletű formákat hoznak létre, vagy  a rejtett gombvonalakkal például teljesen elemeire bontható uniszex kabátot is találunk a ruhák között. A túlnyomórészt pamutvászon és jersey anyagok mellett megjelenik egy rendkívül finom szövésű, enyhén fénylő textília, és egy különleges vízlepergető kabátanyag is.

A ruhákhoz készült ékszerkollekció a Rebu Ceramics-al folytatott együttműködés eredménye. A harsány, gyurmaszerű darabok alapanyaga filigrán porcelán, mely tökéletes ellenpontja a puritán megformálásnak.

33 fotó megtekintése

Hol: http://www.meikawa.com/