Nanushka 2018. őszi-téli kollekció

2018. szeptember 14.
Nanushka 2018-as őszi-téli kollekcióját a kulturális sokszínűség élménye ihlette.

Magyarország mindig Kelet és Nyugat metszete volt: ​ez a folyamatos kettősség alakította személyiségünk, ​esztétikánk. A kulturális sokszínűség végigkíséri történelmünk: a török idők balkáni hatásai, a tizenkilencedik század romantikus törekvései, a századforduló pezsgő kulturális élete, egészen a huszadik század második felének kommunista érájáig, minden korszak a maga sajátosságával mélyre gyökerezett, a felszínen is látványos lenyomatot hagyva maguk után.

“Amióta az eszemet tudom, az örök keresők éberségével figyelek: ​folyamatosan új utak után kutatok a látásmódomban és környezetem értelmezésében, abban, hogy ki vagyok, honnan jöttem és merre tartok – meséli a tervező, Sándor Szandra. – Ez a szüntelen vágy volt a vezérfonal, melyet követve megismertem és alakítottam nem csupán környeztem, hanem önmagam is, mostanra pedig, hogy érettebb lettem, ugyanez a fonal vezetett vissza gyökereimhez, ösztöneimhez. Tervezőként is ez határoz meg: elemi inspirációm hazám sokszínű, mégis harmonikus kultúrája, a Kelet és Nyugat találkozásából születő izgalmas párbeszéd.”

Nanushka 2018-as őszi-téli kollekcióját a kulturális sokszínűség élménye ihlette. Az összeállítások különböző történelmi érák sajátos esztétikai jellemzőit hozza egyensúlyba: a nomád művészeti hagyományok sajátosságait a vegan shearling használata, a Közel-keleti hatásokat a török kárpitokra jellemző jacquard mintázat szemlélteti.A pöttyös darabok a századforduló Párizsának kávéházi hangulatát, a denim és a markáns, stilizált kengyel mintázat a Nyugat örökségét elevenítik fel, amíg a selyem sál esését követő sziluettek, gyöngy részletek, vörös árnyalatok, valamint a csillogó szatén a Távol-Kelet örökségére mutatnak. A krokodil mintázatú vegán bőr övtáska a posztszovjet Berlin klub kultúráját idézi.

Nézd meg a kollekciót!

25 fotó megtekintése

Hol: nanushka.com

Olvasd el korábbi cikkünket a Nanushka Budapest Store & Caféról!