Megjelent a májusi-júniusi Marie Claire

2020. április 08.
Axente Vanessa topmodellel a címlapon, a rendkívüli helyzet miatt most összevont lapszámmal jelent meg a Marie Claire. A magazin nagyrésze már home office-ban készült, és arra törekedtünk, hogy olyan történeteket gyűjtsünk össze olvasóinknak, amelyekből erőt és ihletet meríthetnek a folytatáshoz.

Axente Vanessa még csak 24 éves, de már egy évtizedes modellkarrierrel büszkélkedhet, a legnagyobb világmárkák versengenek azért, hogy ő mutassa be a kreációikat. A megkérdőjelezhetetlen sikerek mögött egy végtelenül pozitív, másokat is motiváló, vibráló személyiség rejtőzik, és most kifejezetten szükség van az ilyen hozzáállásra. Amikor az interjút és a fotókat készítettük – a 13. születésnapi számunk címlapfotóit – még nem tudhattuk, hogy ilyen komoly helyzet áll elő a koronavírus miatt, a leállás akkor még Vanessának is elképzelhetetlennek tűnt. Az utólag feltett kérdéseinkre adott válaszaiból az is kiderül, hogy hogyan éli meg ezt a szituációt.

Taylor Swift politikai színre lépését részben a képmutatás váltotta ki, vállalhatatlannak tartotta ugyanis, hogy együtt lóg meleg barátaival, de magukra hagyja őket, ha az érdekeik képviseletéről van szó. Cikkünkben azt vesszük végig, hogy milyen utat járt be addig a pontig, hogy egyértelműen állást foglalt.

A finneknél a legnagyobb bók az, ha valakinek azt mondják, hogy „van benned sisu”. Ennek a magyar megfelelője talán a „van benned kurázsi” lehetne, de a sisu mégis több ennél. Erről mesélnek azok, akik nagyon is tudják, mi az a sisu.

Sokat nyomkodjuk az okostelefonunkat, a bezártság időszakában így tesznek még azok is, akik amúgy nem lógtak állandóan a Facebookon. A korábbi szokásaink felerősödtek, és még ha most megengedőbbek is vagyunk a másikkal, mégis okozhat konfliktusokat, ha a párunkhoz képest mi máshol húzzuk meg a határokat. Erről szól a Féltékeny lettem a telefonra című cikkünk.

Visszatért a Go Green! mellékletünk, amelyben a zöld témákra fókuszálunk. Most annak jártunk utána, hogy tényleg pénzkérdés-e a zöld életmód, mit gondolnak a kamaszok a klímahelyzetről, és hogyan élnek azok a családok, akik már egy ideje elhagyták a várost, és a természettel jóval nagyobb összhangban élnek, vidéken. Benéztünk a tiny (apró) házakba, és segítünk eligazodni a ruhákon szereplő, etikusságra utaló címkék között is.

Amennyire örömmel nézegetjük most a tavaszi virágoskerteket, olyan jólesik virágillatot fújni magunkra. A parfümök között Zólyomi Zsolt, a világhírű parfümőr segít eligazodni.

A Marie Claire magazin májusi–júniusi lapszámát most három különböző (színkezelt hajra való, regeneráló és hidratáló) AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT mini hajpakolással vásárolhatod meg az újságárusoknál.

Kapható digitális változatban is, kattints IDE!

Előfizetnél? Kattints IDE!