Best of bathroom #6: ökozsenik, melyeket érdemes külföldről magunkkal hozni

2020. február 20.
Best of bathroom sorozatunkban a nemzetközi szépségvilág öko termékeinek legjavát fölözi le nektek ezúttal vendégszerzőként online szerkesztőnk, Bobák Szilvia, saját tapasztalatai alapján. Csupa olyan – új, és már bemutatkozott – szépségzseni kerül itt a polcokra, amelyet jó szívvel ajánlunk.

A külföldi csomagrendelés nem tartozik a legökotudatosabb tevékenységek közé, ezért ehelyett inkább arra biztatok mindenkit, hogy ha a környező országokban jár, akkor csapjon le a következő három márka egy-egy termékére. Mivel ma már szinte bármelyik országból bármilyen terméket be lehet szerezni, nehéz hasznos, nem szimplán porfogóként funkcionáló szuvenírt venni. Helyi tudatos márkák támogatásával azonban hazahozhatunk magunkkal valami praktikus, de mégis az utazásunkra emlékeztető holmit!

Párizs és a Miller et Bertaux

Szinte leugrik a polcról minimalista dizájnjával és összehasonlíthatatlanul friss illatkompozícióval a Miller et Bertaux teljes parfümkollekciója. A tervezőpáros parfümjeire a legjobb szó a különlegesség: nyersebbek és tisztábbak talán, mint amit megszoktunk, azonban ha megtaláltuk a nekünk valót, akkor jó eséllyel hosszú időre velünk maradnak majd ezek az illatok, mert természetességük összehasonlíthatatlan a klasszikus parfümkompozíciókéval. (Ráadásul 100%-ban vegán parfümöket is kínál Miller és Bertaux alkotópárosa!) A tavasz közeledtével az uniszex Study # 17-et ajánlom, mely a menta, a tárkony, a rebarbara és a jázmin jegyeit hordozza.

 

Berlin és a Gitti

Egyre több ijesztő tanulmány születik a körömlakkokról: nagyon úgy tűnik, a körmünkről még a véráramunkba is bejuthatnak azok a káros anyagok, melyek egy csinos manikűrhöz szükségesek. A berlini Gitti nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy olyan vízbázisú vegán körömlakkmárkát alkotott, mely teljesen szagsemleges és hozzáadott vitaminokkal táplálja a körmöt. Persze nem egy vastag géllakkhoz hasonlító, szupertartós textúrára kell számítanunk, de akinek fontos az összetevőlista, annak páratlan alternatívát jelenthet ez a márka. A 07-es fáradt pink verzióval biztosan nem lehet mellélőni, diszkrét, mégis üde választás.

Bécs, Linz és a rivelles

A rivelles ökobrand magas minőségű termékeivel Bécsben és Linzben is találkozhatunk. A termékek többsége faipari hulladékba van csomagolva, ami izgalmas esztétikát ad a szépségtermékeiknek amellett, hogy sokkal tudatosabb alternatíva a műanyagnál. Egyedülállósága abban rejlik, hogy a bécsi erdőből gyűjtött növények hatóanyagait vonják ki a 100%-ban organikus termékek megalkotásához. A téli kedvencem a márka rizses arclemosója, mellyel egyébként az éjszakai krémet is ki lehet váltani, mert kaolintartalmának köszönhetően gyönyörűen táplálja a bőrt. Nyárra valószínűleg ez a mértékű hidratálás már túl sok lenne, de a kiszáradt, felszíni vízhiányos vagy érett bőrnek télen vagy szeles időben simán szüksége lehet egy ilyen testesebb alapanyagra.

A sorozat korábbi cikkeit ITT olvashatod!