Emma Watson csökkentené az öltözködésünk ökológiai lábnyomát

2020. január 18.
A klímaválság egyik legfontosabb szereplője a divatipar. Nem meglepő tehát, hogy Emma Watson elhivatott környezetvédőként most egy új együttműködéssel a ruhatárunk ökológiai lábnyomának csökkentését segítené elő.

Új együttműködést jelentett be a thredUP online használtruha oldallal Emma Watson. Az internetes áruház egy olyan kalkulátort is elindított oldalán, mellyel kiszámolhatjuk, mekkora az öltözködésünk ökológiai lábnyoma, hogy jobban lássuk, ruhavásárlási szokásaink milyen hatással vannak a bolygónkra és hol van még javítanivalónk.


“A ruhatárunk hatással van a bolygónkra és a klímára, erősebben, mint azt valójában érzékeljük. Ezért vagyok büszke arra, hogy együttműködhetek a thredUp-pal, és bemutathatjuk az új kalkulátort, mellyel kiszámolhatjuk az öltözködésünk ökológiai lábnyomát” – jelentette be a Kisasszonyok sztárja Instagramján. “Nagyon egyszerűen használható alkalmazást készítettek, és nagyon örülök, hogy így segítenek az embereknek, hogy rájöjjenek, mekkora a ruhatáruk karbonlábnyoma, ezáltal lépéseket tehessenek ennek csökkentésére” – tette hozzá Emma Watson.

A kérdőív nagyon egyszerű. Olyan kérdésekre kell válaszolni, hogy miért vásárolunk, milyenek a mosási szokásaink és mi a ruháink további sorsa. A kalkulátorral kiszámolhatjuk, mekkora a lábnyomunk, illetve azt is, mennyi szén-dioxidot juttat a légkörbe egy év alatt a gardróbunk. 

“Az apró változtatások is fontosak, például hogy használt ruhákat veszünk újak helyett, támogatjuk a fenntartható márkákat és nem használunk szárítógépet. Ezek hatalmas különbséget eredményeznek” – hívta fel rá a figyelmet Emma Watson.

A kalkulátorral mi is kiszámolhatjuk a ruhatárunk ökológiai lábnyomát ide kattintva.

 

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images