Apák napja: 21. századi magyar sztárapukák

2020. június 20.
Vasárnap az apákat ünnepeljük. Felidéztük márciusi lapszámunkban megjelenő fotóriportunkat, amelyben a legmenőbb magyar apukákkal készítettünk interjút – elsősorban a gyereknevelésről.

Az évtizedek óta beégett családmodell repedezni látszik: a 21. századi apák közül egyre többen akarnak részt venni a gyerekeik életében, az új munkamegosztással pedig mindenki jól jár. Ismert férfiak mesélnek első fürdetésről, átvirrasztott éjszakákról, családbarát munkahelyről és az együtt töltött idő fontosságáról.

Szabó Kimmel Tamás kislánya babakorában csak egyetlen módon tudott elaludni. A színész elmeséli, hogyan, és azt is, hogy benne mi változott azóta. Márciusi lapszámunk Daddy Cool fotóriportjában mesél erről is.

Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó élsportolóként, a legkeményebb felkészülési időszakban is kivette a részét a három kislánya körüli feladatokból. Azt is elárulja, mitől superwoman a felesége.

S. Takács András dokumentumfilmes feleségével, Cseke Eszterrel rendkívüli országokban is járt, sokat forgatott a születésről, mégis élete egyik legmeghatározóbb élménye az, amikor először elaludt rajta a kisfia.

Istenes Bence műsorvezető őszintén elmeséli, hogy neki mitől csodás és mitől kemény gyereket nevelni, ahogy azt is, hogy ő min ment át, amikor apa lett.

Amióta apa lett, Magyarósi Csaba vlogger még jobban odafigyel arra, hogy óvja a környezetet, hiszen nem mindegy, miben nőnek fel a gyerekeink, és mit hagyunk rájuk.

Lackfi János író, költő negyedik gyermeke különleges körülmények között, szó szerint a tenyerébe született meg a nyílt utcán. Most elmeséli, hogyan, és azt is, hogy neki mit jelent az apaság.

 

Olvass tovább!