Megjelent a friss Marie Claire – 2022/1.

2022. február 09.
Megjelent a Marie Claire magazin első idei száma – a címlapon Borbély Alexandra, aki felkérésünkre ismét esküvői ruhába bújt. Friss számunk fő témája az esküvő – öröm nézni a hazai és külföldi tervezők kreációit, a csokrokat, tortákat és gyűrűket –, de bőven szolgálunk olvasnivalóval azoknak is, akik még párt keresnek, vagy a hosszú kapcsolat titkát szeretnék megfejteni.

Vágjunk bele új dolgokba, erre biztatunk mindenkit A bátorságot honorálja az élet című cikkünkben – hát mi most ezt tettük: elkészítettük az első esküvő tematikájú lapszámunkat. Az álomesküvő kellékeitől kezdve a legjobb helyszíneken át a környezetbarát esküvői tippekig mindent megtalál, aki most tervezi, szervezi a nagy napot.

Címlapsztárunk, Borbély Alexandra a vele készült interjúban arról mesél, hogy számukra Nagy Ervinnel volt jelentősége a kimondott igennek. „Nyugalom van bennem és Ervinben is. A veszekedéseink száma és intenzitása a felére csökkent. Már nem pakolok, és indulok el minden veszekedés után. Azzal, hogy kimondtuk mindenki előtt, hogy igen, én ezt a nőt akarom, és igen, én ezt a férfit akarom, felelős felnőtt választ adtunk. A veszekedéseinkben – ha kívülről nézzük – azelőtt nem felnőtteket láthattál, hanem gyerekeket.”

„Az ég kék, a fű zöld, a menyasszonyok pedig pánikolnak. Ezek amolyan alapigazságok, de biztos, hogy mindegyiknek így kell lennie?” – teszi fel a kérdést szerzőnk, Tóth Orsi, aki 10+1 dolgot vesz végig, amelyen felesleges (volt) stresszelni. Hiszen az esküvő nem teljesítménytúra, nem is projekt, hanem egy szép és fontos esemény hatalmas bulival.

Egyre többen felismerik azt is, hogy nincs szükség lufirengetegre, műanyag tálcákra, frissen vásárolt koktélruhákra és túlzásba vitt ételrendelésre: az ökotudatos esküvői trendek megmutatják, hogy a menyegző nem kell, hogy feltétlenül pazarló is legyen. Nagy odafigyeléssel akár zero waste is lehet életünk legszebb napja, de már egy-két alapvető változtatással is jelentősen csökkenthetjük a környezeti terheket.

A csudába a szikrával című cikkünket azoknak ajánljuk, akik még párt keresnek. A How to not die alone (Hogyan ne halj meg egyedül) könyv szerzője azt javasolja, hogy minél előbb lépjünk a tettek mezejére, és töltsük le valamelyik randiappot. A szerelem ugyanis nem fog magától megtörténni velünk, hanem aktívan kell tennünk érte. Randizási szokásainkat tekintve három altípust különböztet meg a könyv szerzője – a romantikusat, a maximalistát és a hezitálót –, és illusztrál olyan példákkal, amelyekkel könnyen magunkra ismerhetünk, példák és gyakorlatok segítségével pedig megtanulhatunk ezeken felülemelkedni.

A stabil kapcsolatok titkát kutatva négy párhoz lestünk be, mert a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” jól hangzik, de rengeteg odafigyelés, ha úgy tetszik, munka van benne. Jóleső érzés elidőzni Kurucz Árpád fotóin és figyelmesen olvasni Winkler Nóra sorait – szépen kirajzolódik, hogy a felépített közös életek igencsak összetettek, temérdek tanulás, küzdés, tudatosan felépített rituálé – és persze időnként könnyedség és jó humorérzék – szükséges hozzájuk.

Keresed az igazit? című összeállításunkban magyar divattervezők esküvői kreációit mutatjuk be, Karakter címmel pedig a nemzetközi esküvői trendeket vettük sorra.

Egyik szerencsés olvasónk pedig megnyerheti az álomruháját a Daalarna jóvoltából (részletek a 33. oldalon).