Borbély Alexandra és Döbrösi Laura újraértelmezi Shakespeare-t

2021. május 30. |

Szűcs Teri Célkereszt, vagy amit akartok címmel értelmezte újra Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok című klasszikusát. A főbb szerepekben: Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Hirtling István, Rába Roland és Lábodi Ádám – az epizódot a belvárosi Nanushka Flagship Store-ban forgatta a WebSzínház csapata.

„A Vízkeresztben egy lány fiúruhát vesz, beleszeret a munkaadójába, egy férfibe, aki szerelmes egy nőbe, aki viszont beleszeret a fiúruhás lányba, aki egyébként a férfinak is tetszik; és van még egy fiú a történetben, belé egy férfi szerelmes. A játék a gender körül forog, ami pont olyan, mint a színház – megalkotjuk a szerepeinket, és mások alkotnak meg minket, egymás nemének társszerzői vagyunk. Mindenki vágyakozik valakire, aztán a kavarás és kavarodás után a vígjáték szabályai szerint visszaáll a Vízkeresztben a heteroszexuális rend és a nemek kétosztatú hierarchiája. Mi viszont Célkeresztben vagyunk, változatosabb, mozgékonyabb és veszélyesebb világban.”

Shakespeare/37

A WebSzínház valódi különlegességgel készül: Shakespeare/37 címmel indított új, online szériát, amely Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi – de egészen különleges cinematográfiai módon, az avantgárd szellemű Dogma-filmek által ihletve. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt húszperces etűdöket a reneszánsz mester egy-egy művéből kiindulva. A színházi jelenetek filmes eszközökkel feldolgozva új műfajt teremtenek: a színház/film műfaját. A sorozatot egy virtuális társulat hozza létre, amelyben a magyar kulturális élet jeles alkotói vesznek részt.

szucs_teri_celkereszt_fotokredit_meister_natalia_nora_1

szucs_teri_celkereszt_fotokredit_meister_natalia_nora_3

Szűcs Teri: Célkereszt, vagy ami akartok – Vízkereszt, vagy amit akartok; Shakespeare után szabadon című darabját június 2-án 20 órakor mutatják be a webszinhaz.com-on.

Fotó: Mesiter Natália Nóra

Nézd meg a kedvcsináló előzetest!

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra