Podcast: Bovaryné moziba megy

2020. szeptember 17.
A Madame ezúttal egy magyar filmre, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre kíváncsi. Szederkényi Olga kulturális hangjátéksorozatában a rendezővel, Horvát Lilivel és Tari Annamária pszichológussal beszélget a filmről és mondanivalójáról. Hallgasd meg a Bovaryné másik élete legújabb epizódját!

Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg a színházban vagy az operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga kulturális hangjátéksorozata a következő részéhez érkezett.

A Madame egy magyar filmre kíváncsi, amelynek címe Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A mozit a velencei filmfesztiválon mutatták be nemrég. Most éppen a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel. Rendezője Horvát Lili. A történet főszereplője egy negyvenéves nő, aki szerelmes lesz. Dr. Vizy Márta fényes amerikai orvosi karrierjét hagyja hátra, hogy Budapestre költözzön, mert megtalálta élete szerelmét. A hőn áhított férfi azonban nem jelenik meg a megbeszélt romantikus randevún. Miután a nő felkutatja és megtalálja ominózus lovagját, az azt mondja neki, hogy még életében nem látta őt. Dr. Vizy Márta elbizonytalanodik, és arra gondol, hogy lehet, csak kitalálta az egész szerelmet?

A Bovaryné másik élete című podcastunk legfrissebb epizódjának első felében Szederkényi Olga a röviden „Felkészülés”-nek nevezett film rendezőjével, Horvát Lilivel beszélget. Horvát Lili rendező mesél arról, hogy ő miért éppen ezt a témát választotta: egy nő kitalált vagy nem kitalált szerelmét. A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor, az operatőr Maly Róbert, a vágó pedig Szalai Károly. Horvát Lili az elsők között mutatta meg filmjét mesterének, egykori tanárának, Enyedi Ildikónak. A podcast második felében Tari Annamária pszichológussal elemezzük a nők plátói érzelmeit. Mit várunk az elképzelt és várva várt igazitól? Miért vonzó a romantika és az elérhetetlen? Elmagyarázzuk a női lélek idevonatkozó mozgatórugóit.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film hazai premierje szeptember 24-én lesz.

(Forgalmazó: Mozinet)

Addig is hallgassátok meg a moziról a Bovaryné másik élete legújabb epizódját:

Októberben jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!