Podcast: Bovaryné és a női test

2022. április 27.
Madame Bovaryt a nyár közeledtével érdekelni kezdte a teste. És mások teste. Megnézte a moziban a Szelíd című filmet, amelynek főhőse egy bodybuilder nő, Edina. Szederkényi Olga a mai epizódban a film egyik rendezőjével, Nemes Annával és Gőbel-Szabó Szandrával, a Szeretest nevű projekt egyik megálmodójával beszélgetett.

Az izmokban és diétákban tobzódó, Szelíd című alkotást első magyar nagyjátékfilmként beválogatták a neves Sundance Filmfesztiválra. A mozi egyik rendezője, Nemes Anna festőművészként is évek óta testeket visz vászonra. Mit jelképez Anna számára egy ember fizikai mivolta és miért érdekli őt ez a téma alkotóként? Külön lehet-e választani egymástól a testet és a lelket? Miért lehet inspiráló egy testépítőnő? És milyen volt a közös munka Csuja Lászlóval, a rendezőtársával? Mit gondol Anna Arnold Schwarzeneggerről? És miért nézett testépítőnős pornót? Erről is beszélgettünk vele a műtermében.

Podcastunk másik vendége Gőbel-Szabó Szandra, a Szeretest nevű projekt egyik megálmodója. Eddigi kampányaikban foglalkoztak már a sokféle női test izgalmával, a sportolónők kettős megfelelési kényszerével, valamint a ciklikusan változó, a természetes és a kortalan szépség elfogadásával és kihívásaival is. Legújabb fotóalanyaik soványak és nem csak nők, hanem ezúttal férfiak is. Miért? Szandrával arról is beszélgettünk, hogy szerinte miért jó, ha van karakterünk, ha eltérünk a sablontól? Őt ki gátolta és ki inspirálta abban, hogy szeresse magát úgy, ahogy van?

A podcast végén pedig Bovaryné szokás szerint elmereng, és egy idézettel búcsúzik tőlünk. Ezúttal Mahatma Gandhitól választott egy gondolatot: „semmi sem teszi úgy tönkre a testet, mint az aggodalom”.

Hallgassátok meg a beszélgetést!

Május végén jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!

Ezt is hallgasd meg!