Podcast: Bovaryné az Operában. Nyitás előtt!

2022. február 24.
Bovaryné nyitás előtt bemehetett a budapesti Operába. Az öt évig tartó felújítás után, március 12-én nyílik újra az épület.

Mi változik a 138 éves Operaházban? És mi nem? Erről kérdeztük az intézmény főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, aki úgy válaszolt a kérdéseinkre, hogy közben végigkalauzolt minket az építkezésen. Mesél a gigantikus színpadról, a műemlékvédelem alatt álló relikviákról és a Hunyadi László című darab előkészületeiről. Egyébként ebben a darabban debütál rendezőként.

Madame Bovary kérésére pedig bemutatunk egy igazi operarajongót is. Madarász Zsolt, a Bartók Rádió Lemezelő című programjának műsorvezetőjeként rengeteg operaénekessel készített interjút, szabadidejében klasszikus zenét hallgat, és bárhova is utazik, operába biztos elmegy. De miért különösen kedves neki a Budapesti Operaház?

A podcast végén pedig Bovaryné szokás szerint elmereng, és egy idézettel búcsúzik tőlünk. Ezúttal Enrico Carusótól az egykori legendás operaénekestől választott egy gondolatot: „A franciák arra születtek, hogy operát írjanak, az olaszok arra, hogy elénekeljék, a németek arra, hogy eljátsszák, az angolok arra, hogy hallgassák, az amerikaiak pedig arra, hogy megfizessék.”

Fotó: Emmer László/Magyar Állami Operaház, Szilágyi Stefi

Hallgassátok meg Szederkényi Olga kulturális hangjátékát!


Márciusban jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!

Ezt már meghallgattad?

 


Kapcsolódó