A Balaton podcast 4. epizódjában az északi-part legizgalmasabb pezsgőkísérleteit és tételeit ismerhetitek meg, na meg történeteket, amelyekbe érdemes lesz belekóstolni is.
A Balaton körül, mint az ország más tájain is, egyre több pincészet vág bele a kísérletezésbe, és a csendes borok mellett buborékos tételeket is készítenek. Milyen technológiák vannak, és miért érdekes egy borász számára a pezsgőkészítés? Milyen eljárásokkal dolgoznak? Mi benne a kihívás? Mi az a manapság sokat hallott pét-nat? És persze: milyen a végeredmény?
Három kísérletező kedvű borász mesél a Balaton podcast aktuális epizódjában: Török Csaba, Laposa Bence és Pálffy Attila érkezik buborékokkal és sok pezsgő(s) történettel. A pezsgőkisokosból pedig az alapfogalmakkal is felvértezheti magát a hallgató, hogy bármikor be tudjon kapcsolódni egy pezsgő beszélgetésbe.
Hallgasd meg!
A Balaton podcast a Madaz Podcast gondozásában készül.
Fotó: Getty Images Műsorvezető/szerkesztő: Budavári Dóra Producer: Pentelényi-Kovács Tímea Narrátor: Siska Lajos
ELÉRHETŐ MÉG
iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on!