Mit gondol? podcast – Szabó T. Anna a karrierről

2022. június 23.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast nyolcadik epizódjának vendége Szabó T. Anna, aki őszintén mesél a karrierről.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Mindenki az egyéni vágyak és célok elérést helyezi előtérbe, a munkánkban elért sikereink szerint definiáljuk önmagunkat, ami persze fontos, én is szeretem a munkám, és szeretem, ha sikereket érek el benne, de mára számomra már fontosabb az, hogy milyen minőségben tudok kapcsolódni a körülöttem lévő emberekkel. Ez egy egyensúly, amit néha nehéz megtartani. Individualista és eredményorientált társadalmunkban, a folyamatos hajtás közepette néha nem egyszerű figyelmeztetni magunkat arra, hogy nem feltétlenül az elért sikereink határoznak meg minket. 

szabo-t-anna-mit-gondol

Szabó T. Anna író, költő, műfordító úgy tűnik, jó ebben az egyensúly játékban, ezért is választottam őt beszélgetőpartneremnek a karrier témához. 

Anna termékeny író, két éppen felnőttkorba érő fiú édesanyja és társ. Férje Dragomány György szintén író, akivel 16 éves koruk óta együtt vannak. Anna legújabb kötete nemrégiben jelent meg Vagyok címmel, amely eddig publikált verseinek gyűjteménye. Különleges pillanatban készítettük a beszélgetést: Anna 50. születésnapja előtt egy nappal. Egy kerek születésnap és az eddigi életmű kötetbe foglalása a legideálisabb pillanat a számvetésre.

Fotó: Czvitkovits Judit

Hallgasd meg az előzetest!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!