Mit gondol? podcast – Renner Erika a bizalomról

2022. július 21.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast tizedik epizódjának vendége Renner Erika, akivel a bizalomról beszélgettünk.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Egy bűncselekmény után a büntetőeljárás ideje alatt a sértett újra és újra átéli a vele történteket, kihallgatják tanúként, újra és újra részletekbe menően el kell mesélnie, ami vele történt, szembesülnie kell a vádlottal, és közben megkérdőjelezik minden szavát. Ha minden úgy történik, ahogy történnie kell, az is megerőltető egy áldozat számára.

renner-erika

A mai epizódban Renner Erikával, a lúgos ügy sértettjével beszélgetek, aki egy dolgot szeretett volna elérni az évek alatt, hogy az igazsászolgáltatás tegye a dolgát úgy, ahogy kellene, és egyszer sem adta fel, pedig a poklot is megjárta az elmúlt 10 évben.

Erikával a bizalomról beszélgettünk, arról, hogy egy áldozat hogyan képes újra bízni az emberekben, és arról, hogy lehet-e bízni a rendszerben. Állampolgárként biztosak lehetünk-e abban, hogy ha bűncselekény áldozatai leszünk, vagy bármilyen sérelem ér minket, a minket körülvevő rendszer mindent meg fog tenni azért, hogy igazságot szolgáltasson.

Fotó: Czvitkovits Judit

Hallgasd meg a beszélgetést!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!