Natúr Barbie

2013. október 31. |

Végre kiderült, hogy néz ki Barbie smink nélkül. Egy számítógépes programnak hála két felvétel is készült gyerekkori kedvencünkről.

Az egyik képen az ikonikus baba kék szemhéjpúdert és rózsaszín rúzst visel, a szemet hangsúlyozó, már stílusjegyévé vált tusvonallal és erős szempillaspirállal. De aztán kiderül a titok, és megláthatjuk Barbie arcát teljes valójában: kissé puffadt arccal, fáradt szemmel.

A smink nélküli Barbie azonban még így is sokaknak tetszett, szerintük ugyanis megmaradt make-up nélkül is a baba eredeti szépsége. Sőt voltak, akiknek így sokkal jobban tetszett és már csak a túlzottan vékony derekát tartották irreálisnak. Megint mások egyszerűen azt állították, hogy a baba arcát retusálták, és picit zsugorítottak is rajta, hogy még csúnyábbnak tűnjön.

Nem ez az első kísérlet arra, hogy Barbie-t emberibbé varázsolják némi digitális igazítással. Tavasszal egy pittsburgi művész „lemosta” Barbie és barátai sminkjét, és élethű babákat kapott eredményül. Először képeket készített az eredeti babáról, utána eltávolította a rúzst, a szemhéjpúdert és a spirált egy számítógépes program segítségével.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Napi design