Natúr Barbie

2013. október 31.
Végre kiderült, hogy néz ki Barbie smink nélkül. Egy számítógépes programnak hála két felvétel is készült gyerekkori kedvencünkről.

Az egyik képen az ikonikus baba kék szemhéjpúdert és rózsaszín rúzst visel, a szemet hangsúlyozó, már stílusjegyévé vált tusvonallal és erős szempillaspirállal. De aztán kiderül a titok, és megláthatjuk Barbie arcát teljes valójában: kissé puffadt arccal, fáradt szemmel.

A smink nélküli Barbie azonban még így is sokaknak tetszett, szerintük ugyanis megmaradt make-up nélkül is a baba eredeti szépsége. Sőt voltak, akiknek így sokkal jobban tetszett és már csak a túlzottan vékony derekát tartották irreálisnak. Megint mások egyszerűen azt állították, hogy a baba arcát retusálták, és picit zsugorítottak is rajta, hogy még csúnyábbnak tűnjön.

Nem ez az első kísérlet arra, hogy Barbie-t emberibbé varázsolják némi digitális igazítással. Tavasszal egy pittsburgi művész „lemosta” Barbie és barátai sminkjét, és élethű babákat kapott eredményül. Először képeket készített az eredeti babáról, utána eltávolította a rúzst, a szemhéjpúdert és a spirált egy számítógépes program segítségével.