Vásárolj cukiságot és támogass egy afrikai gyermeket

2014. május 09.
Az egyedi tervezésű, kézzel készült gyerekjátékok kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölnek. Most pedig egy darab vásárlásával nem csupán a megajándékozottak arcára varázsolhatunk mosolyt, hanem az árvaházban nevelkedő afrikai gyermekekére is.

A jó dolgokhoz általában kell egy nagy találkozás, a nagy találkozásokhoz pedig két remek csapat: a kenyai árvaházat működtető Taita Alapítvány, valamint a Freshka Design. Donner Andrea és Mike Tünde dizájnerek afrikai kollekciójában a puha, színes pamut fonalból horgolt, mosható és formatartó állatkák mindegyike önálló személyiséggel és szeretnivaló karakterrel rendelkezik.

A Taita Alapítvány is hamar felfigyelt a cukiságokra, ezért felkérte a Freshka Designt, hogy fekete babákat tervezzenek a burai árvaház kis lakóinak. A dizájner páros azonban itt nem állt meg: a közelgő gyereknapra tekintettel, ebben a hónapban az afrikai kollekció bármelyik állatkájának, vagy a fekete babák megvásárlásával most mi is segíthetünk. Minden eladott darab után Donner Andrea és Mike Tünde 1000 Ft-ot jutattatnak el a Taita Alapítvány segítségével Kenyába, ahol az árvaház gyermekei már kézhez kapták saját, egyedi horgolt játékukat.

A burai árvaházról a Marie Claire magazin 2013. januári lapszámában jelent meg hosszabb riport.