Szupermenő, Batman-ihlette táskák a USE-tól

2014. augusztus 19.
Igazi képregénymániásoknak való, egyedi, Batman-ihlette táskákat tervezett a USE tervezőtriója. A vagány táskákat ráadásul nem csak a Batman-rajongók viselhetik, hiszen amúgy is nagyon divatos, vintage hatású darabok!

A Füzes Eszter, Tóth András és Godena-Juhász Attila, a USE unused tervezőtriója által tervezett sűrű szövésű vászon és bőrkiegészítőkkel kombinált táskák a pop-up boltok kollekciójából nőtték ki magukat és debütáltak önálló márkaként múlt év decemberében.

A brand történetének jelentős állomásához érkezett: a USE International Zrt. és az amerikai szórakoztatóipari mogul, a Warner Bros közös együttműködési szerződést írtak alá, melynek keretében a közös „DC Comics collection”  kivitelezésén dolgozhattak a tervezők. A DC Comics Collection,  a USE bag előnyeire építve és tovább gondolva azt egy újabb missziót kíván betölteni a hazai divatéletben: színesebb és kreatívabb városi utcaképet szeretne festeni. A kifinomult és stílusos street style ruhadarabokat izgalmas kiegészítőkkel, a DC Comics Collection darabjaival dobnák fel a designerek. A kollekció grafikai és design elemeit erőteljes vintage hatás jellemzi, továbbá tervezői szemléletében is az egyediségre és az értékekre fókuszál. 

A tervezés során Batman, a bosszúálló lovagja volt a legerősebb inspirációs forrás, aki ez év márciusában ünnepelte születésének 75. jubileumát.  Bruce Wayne alteregója mellett Joker figurája is szerves részét képezi a kollekciónak, amely egy sötétebb, agresszívebb, férfiasabb vonalat képvisel. Wonder Woman és Cheetah amazónjai az erős, független nők modern interpretációjaként tűnik fel a kollekción belül. Bár mindkét nem képviselőire külön-külön is gondoltak a tervezők, a darabok nagy része unisex.