Macskajátékok az internetcenzúra ellen

2014. augusztus 25.
A liberális érzelmű macskák mostantól diktátorokat mintázó kaparófákon vezethetik le a feszültségüket, vagy éppen szabadságjogokat korlátozó vezetők arcképével díszített macskaalmos tálcába végezhetik a dolgukat. Kicsit morbid, de mégis ötletes megoldások következnek...

Az internetcenzúra ellen tiltakoznak azok a művészek, akik megalkották a szabadságjogokat korlátozó politikai vezetőket mintázó kaparófákat és arcképükkel ellátott macskaalmos tálcákat. Ugyanis több országban cenzúrázzák az internetes tartalmakat, ami által a lakosok számára többek közt olyan oldalak váltak elérhetetlenné mint a Facebook, a Youtube vagy a Twitter.

És mi más hordozhatná hatékonyabban az üzenetet az internet világában, mint a világhálón töretlen népszerűségnek örvendő macskás videók? Így a projekt ötletgazdái arra biztatják a macskatulajdonosokat, hogy készítsenek felvételt kedvenceikről, amint új ajándékaikat használják, és aztán csak hagyják, hogy a cicák elvigyék az üzenetet az internet legtávolabbi sarkaiba is.