Macskajátékok az internetcenzúra ellen

2014. augusztus 25. |

A liberális érzelmű macskák mostantól diktátorokat mintázó kaparófákon vezethetik le a feszültségüket, vagy éppen szabadságjogokat korlátozó vezetők arcképével díszített macskaalmos tálcába végezhetik a dolgukat. Kicsit morbid, de mégis ötletes megoldások következnek...

Az internetcenzúra ellen tiltakoznak azok a művészek, akik megalkották a szabadságjogokat korlátozó politikai vezetőket mintázó kaparófákat és arcképükkel ellátott macskaalmos tálcákat. Ugyanis több országban cenzúrázzák az internetes tartalmakat, ami által a lakosok számára többek közt olyan oldalak váltak elérhetetlenné mint a Facebook, a Youtube vagy a Twitter.

És mi más hordozhatná hatékonyabban az üzenetet az internet világában, mint a világhálón töretlen népszerűségnek örvendő macskás videók? Így a projekt ötletgazdái arra biztatják a macskatulajdonosokat, hogy készítsenek felvételt kedvenceikről, amint új ajándékaikat használják, és aztán csak hagyják, hogy a cicák elvigyék az üzenetet az internet legtávolabbi sarkaiba is. 


Szólj hozzá te is!

Még több Napi design

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból hal

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa Horváth Zsuzsa

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa