Valódi kutyával díszített rajzok

2014. október 01.
Rafael Mantesso, a brazil illusztrátor úgy döntött, saját kutyáját komponálja bele rajzaiba, vicces és bájos képeket alkotva ezzel. Persze nem valami bizarr, állatkínzó kollázstechnikáról van szó. A művész hús-vér kutyája köré rajzol a falra, vagy egy fehér kartonra, a hangzatos Jimmy Choo névre keresztelt jószág pedig így viccesebbnél viccesebb helyzetekbe keveredik.

A vicces rajzok eredete azonban meglehetősen keserédes történet. Mikor Mantesso elvált feleségétől, az asszony minden bútort magával vitt, így a férfinak csak az üres, hófehérre mázolt falak maradtak. Meg persze hűséges barátja, a bull terrier Jimmy Choo. 

Mantesso azt is elárulta, hogy Jimmy igazi jóbarát a számára, és nagyon bántja, mikor az emberek ijedten átmennek az utca túloldalára, mert azt gondolják, hogy a bull terrierek csakis vérszomjas fenevadak lehetnek. Ilyen aranyos rajzok főszereplőjeként Jimmy talán az egész bull terrier-társadalomnak jó szolgálatot tesz, és segít egy kicsit, ezeknek a sztereotípiáknak lebontásában.