Lush-díjjal jutalmazták az állatvédő aktivistákat

2014. november 26.
Minden kezdeményezést, ami az állatok védelmét tűzte ki célul, csakis üdvözölni tudunk. Mai kedvenc hírünk nem másról szól, mint, hogy idén tíz ország lobbizóit jutalmazták Lush- díjjal, mely az állatkísérletek elleni küzdelmet támogatja.

Immár harmadik éve osztották ki a Lush-díjat azoknak az elhivatott tudósok és aktivisták számára, akik munkájukkal jelentősen támogatták az állatkísérletek beszüntetéséért irányuló mozgalmat.

A kategóriák különböző díjai azt a sokféle tevékenységet szeretnék elismerni, amik nélkülözhetetlenek az állattesztelések beszüntetéséhez – gondolunk itt a kozmetikai ipar és a toxikológiai, azaz a vegyi anyagokkal végzett kísérletezésre.

Az öt kategória díjazottjai között 250 000 angol fontot osztottak szét, mellyel a Lush- díj szervezői a lobbizók további állatvédő tevékenységét szeretnék támogatni.

„Az idei díjazottak ismét bizonyítják, hogy világszerte fantasztikus munka zajlik az ellen, hogy vegyi anyagok és kozmetikumok tesztelésre során állatokat használjanak fel a kísérletekben – ez a gyakorlat nem csak kegyetlen, de tudományos okoknál fogva megbízhatatlan is. A Lush-díj az állatkísérletek beszüntetéésért irányuló mozgalmakat kívánjatámogatni az évenkénti 250 000 font értékű összdíjazással.” –mondta Rob Harrison, a Lush-díj szóvivője.