Híres írókra hajazó kutyák várják gazdájukat

2015. január 07.
Charles Dickenst, Hemingwayt, vagy bármelyik kedvenc írónkat felfedezhetjük akár négylábú barátunk értelemtől csillogó tekintetében is. Dan Bannino, fotográfus híres írók fényképe mellé állította kutya-hasomnásuk fotóját, így talán a kedvencek is hamarabb gazdára találhatnak.


A kutya Charles Dickens és a valódi Charles Dickens

Egy jó regény olvasása feletti örömmel semmi nem érhet fel, de az is hasonlóan jó élmény lehet, ha irodalombarát kutyusok által megformált kedvenc írófejedelmeink fényképeit nézegetjük. Dan Bannino, az olasz származású fotós hosszú hónapokon keresztül ismerkedett egy állatmenhely lakóival, hogy megalkothassa „Poetic Dogs” névre keresztelt fotósorozatát.


Charles Pierre Baudelaire a kutya – és az író

„A mozdulataik, a tekintetük, az, ahogyan velem viselkedtek nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy kit kihez asszociálok, és hozzásegített ahhoz is, hogy teljesen más szinten kommunikáljak az állatokkal.” – magyarázta Bannino. Persze a fotós azt sem hallgatta el, hogy bár kutyákkal dolgozni fantasztikus élmény, de rendkívül nehéz és fárasztó is. Arról nem is beszélve, hogy ennél a projektnél nem engedelmes, kiváló kutyaiskolákban szocializálódott, impozáns pedigrével rendelkező állatokról volt szó, hanem gyakran riadt, zavarodott, és olykor nehezen kezelhető menhelyi kutyusokról. Rengeteg jutalomfalat kellett hozzá, hogy egy-egy tökéletesen beállított kép megszülethessen. „Nem csak meg kellett találnom a megfelelő jelmezt és díszletet az alanyaimhoz, de meg kellett várnom, míg a megfelelő pózt, vagy arckifejezést veszik fel.” – mesélte a fotós, hogy miként születhetett meg például Bukowski híres grimaszának kutyaverziója.


Dante Alighieri kutya hasomnása, és az Isteni színjáték szerzője

Az elkészült fotók közül azóta Bannino minden nap posztol egyet a Facebookon és Instagramon, leírva a „modell” történetét is, annak reményében, hogy a kutyusok így mihamarább gazdára találhatnak. A fotókól és történetekből még egy könyvet is tervez, amivel a híres írók munkássága előtt tiszteleg majd.


Edgar Allan Poe


Edith Sitwell


Ernest Hemingway


Charles Bukowski


James Joyce


Jean-Paul Sartre


Lev Tolsztoj


Mark Twain