A Lukács ikrek fotói meghódítják a világot

2015. január 20.
Bejárta az internetet ez a csodaszép, fekete-fehér fotósorozat, amely a nyolcvanas években készült a Lukács ikrekről. A fotókat a Németországban élő, magyar származású Stekovics János készítette.


Ha valaki eddig még nem hallott volna a híres, kietlen magyar pusztáról, az most megismerkedhet vele, hála a Lukács ikreknek, és a róluk készült, világhódító útra indult képeknek. A tanyahangulat esszenciáját megragadó, varázsos atmoszférájú képek egyébként még a nyolcvanas években készültek, és az akkor 63 éves ikrek mindennpjait örökítik meg. István és János egész életüket tanyájukon töltötték el, 5 kilóméternyire a legközelebbi autóúttól, és többnyire ha beszereztek valamit, akkor abból egyből kettőt is magukhoz vettek, így a farmon mindenből kettő volt: két motor, két szűr, két bicikli.

Stekovics János a 1989-ben hagyta el Magyarországot, hogy Németországban telepedjen le, a képeket is tartalmazó fotóalbuma pedig 1999-ben jelent meg Die Junggesellen. Die letzten ungarischen Pusztabauern címmel.