A japán dizájnstúdió ahelyett, hogy különleges csomagolásba bújtatná mindenki kedvenc édességét, magát a csokoládét önti eredeti, modern és minimalista formákba. A „chocolatexture” névre keresztelt projekt édes végeredményei annyira szépek és elegánsak, hogy még a legelvetemültebb csokoládérajongó is csak nagyon nehéz szívvel tudná felfalni őket. A Nendo szerint, bár a 9 különböző csokoládé darab ugyanabból az alapanyagból készült, a formák változatossága az ízhatásokat is különbözővé teszi. Mindegyik csokoládékreációt egy-egy japán fogalom után nevezték el, melyek különböző textúrákat határoznak meg:
1. “tubu-tubu” Kisebb csokoládédarabok
2. “sube-sube” Lekerekített sarkok és élek
3. “zara-zara” Szemcsés, mint az irattartó fólia
4. “toge-toge” Éles, hegyes csúcsok5.
“goro-goro” Tizennégy összekapcsolódó kocka
6. “fuwa-fuwa” Puha és levegős, tele apró lyukakka
l7. “poki-poki” Egy kocka kerete csokoládérudakból
8. “suka-suka” Egy üreges kocka vékony falakkal
9. “zaku-zaku” Csokoládékocka váltott irányban elhelyezett rudacskákból
A Nendo egyébként a csokoládén kívül is rengeteg csodás holmit készít, érdemes megnézni ezt a videót is, melyben a tervező, Oki Sato beszél a dizájn lényegéről, és a japán minimalizmusról:
nendo, M&O PARIS designer of the year, January 2015 from MAISON&OBJET on Vimeo.