A divathetek legnagyobb divatja a széles férfiterpesz

2015. január 30.
Kit érdekelnek a legújabb trendek, izgalmas textúrák és merész szabásvonalak? A kifutókon vonuló modelleknél sokkal érdekesebbek a nézősorokban merészen terpesztő férfiak.


A „manspreading” néven közismertté vált jelenség a New York-i metrók sötét alagútjaiból indult világhódító útjára, és meg sem állt egészen a legnevesebb divathetekig. De ami most a legmenőbb férfiak legsikkesebb ülőpozíciója, az a metrókon valójában zsarnoki gesztusnak számított. A szélesre tárt lábak funkciója ugyanis, hogy egy illető a tömegközlekedési eszközön egy főre szűkmarkúan kiszabott, térdösszeszorítós, táskamarkolászós hely helyett – nem túl udvarias módon – kényelmesebb és tágasabb ülőhelyhez jusson.


A divatbloggerek figyelmét azonban nem kerülte el, hogy a divathetek kényelmes üléseit is nagyterpeszben trónoló férfiak foglalják el. A szupermaszkulin ülőtrendnek sokan nem tudtak ellenállni: ilyen hanyagul elegáns, pimasz ülőpózba vágta magát a jóképű gördeszkás, Ben Nordberg, a francia modell és színész Jérémie Laheurte, és még Lewis Hamilton is! De akadnak visszafogottabb férfiak is! Charlie Hunnam és Jim Nelson, a magát helytakarékosan összehúzó férfitípust erősítik, annyira, hogy talán csak egyetlen helyet foglalnak el ketten!

Charlie Hunnam és Jim Nelson nem hódolnak a manspreading bűnös élvezetének